Τρίτη 7 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΚΟΦΙΝ
Εργασιακές σχέσεις - Ασφαλιστικό στο επίκεντρο

Οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, τα δημόσια ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά συστήματα και η εφαρμογή σκληρών δημοσιονομικών πολιτικών λιτότητας, βρίσκονται στο επίκεντρο των εργασιών των Συμβουλίων Eurogroup και Ecofin, που ξεκίνησαν χτες στο Λουξεμβούργο και ολοκληρώνονται σήμερα υπό το πρίσμα της ενδιάμεσης επανεξέτασης της στρατηγικής της Λισαβόνας.

Οπως ανακοινώθηκε και από το υπουργείο Οικονομίας στις συνεδριάσεις των δύο κοινοτικών οργάνων, θα συζητηθούν: «Η σύσταση της ΕΕ για τις Γενικές Κατευθύνσεις Οικονομικής Πολιτικής (ΓΚΟΠ), καθώς και οι κατευθυντήριες γραμμές για την απασχόληση που εγκρίθηκαν στις 12 Απρίλη στο πλαίσιο της ενδιάμεσης επανεξέτασης της Στρατηγικής της Λισαβόνας». Η παρουσίαση, για πρώτη φορά σε ενιαίο κείμενο, των ΓΚΟΠ και των πολιτικών απασχόλησης, στόχο έχει την προώθηση αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στους δύο αυτούς βασικούς άξονες πολιτικής. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, η κοινή δημοσιοποίηση «αποσκοπεί στη διαμόρφωση μιας κοινής στρατηγικής μακροοικονομικών και μικροοικονομικών μεταρρυθμίσεων τόσο για της ΕΕ, όσο και για τα κράτη - μέλη».

Στο Ecofin θα κατατεθεί προς έγκριση σχέδιο τελικής έκθεσης σχετικά με τις ΓΚΟΠ, η οποία θα υποβληθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 16 και 17 Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ