Σάββατο 27 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ
Θανατική ποινή για τους «φιλοαμερικανούς τρομοκράτες» προτείνει ο Σέσελι

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-

Υπέρ της επιβολής θανατικής ποινής για δράστες τρομοκρατικών ενεργειών στη Σερβία τάχθηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Βελιγράδι ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και αρχηγός του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος, Βόγισλαβ Σέσελι.

«Η ποινή του θανάτου θα πρέπει να επιβληθεί σε όλους αυτούς που διαπράττουν τρομοκρατικές ενέργειες υπέρ των Αμερικανών, οι οποίοι σκότωσαν και ταλαιπώρησαν τους πολίτες της χώρας μας... Γι' αυτό θα πρέπει να τιμωρούμε πολύ σκληρά όλους αυτούς που υπηρέτησαν τους Αμερικανούς» είπε ο Σέσελι, για να υποστηρίξει μία πρόταση, που κατά ορισμένες έντονες φήμες δεν αποκλείεται να αποτελέσει σχέδιο νόμου που θα τεθεί προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο.

Στο μεταξύ, νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 48ωρο στο Βελιγράδι και πόλεις με αντιπολιτευόμενη δημοτική αρχή. Σύμφωνα με το ανεξάρτητο πρακτορείο ΜΠΕΤΑ, παρόμοιες διαδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και μέσα στο Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο αντιδράσεων για διώξεις κατά μελών του αντιπολιτευόμενου φοιτητικού κινήματος «ΟΤΠΟΡ» («Αντίσταση»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ