Σάββατο 27 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Υπαγωγή της κυβερνητικής πολιτικής σε αυτήν της ΕΕ...

ΣΟΦΙΑ .-

Με 189 ψήφους υπέρ και τρεις κατά, το βουλγαρικό Κοινοβούλιο ενέκρινε χτες τις θέσεις της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) για την κοινή εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας της ΕΕ, οι οποίες προβλέπουν την «εναρμόνιση» των πολιτικών της με την ΚΕΠΠΑ και, γενικώς, κάθε «γραμμή» που δίνει η ΕΕ!

Στο σχετικό κείμενο εκφράζεται η «προθυμία» της Βουλγαρίας να εναρμονίζει στο μέλλον την εξωτερική πολιτική της με τους βασικούς άξονες της κοινής πολιτικής των χωρών της ΕΕ. Η υποψηφιότητα της Βουλγαρίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ «εγκρίθηκε» επίσης.

«Μαζί με τη συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, η Δημοκρατία της Βουλγαρίας επιδιώκει ενεργά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και στη Δυτικοευρωπαϊκή Ενωση», αναφέρεται στην απόφαση, την οποία υποστήριξε και το αντιπολιτευτικό Σοσιαλιστικό Κόμμα - πλην τριών βουλευτών, ένας εκ των οποίων εξέφρασε από το βήμα την αντίθεσή του προς τη συμμαχία «επειδή είναι επιθετικός συνασπισμός - απομεινάρι ενός θλιβερού παρελθόντος».

Οι Βούλγαροι σοσιαλιστές υπερψήφισαν για πρώτη φορά απόφαση της Βουλής για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, γεγονός που ερμηνεύεται σαν έμπρακτη επιβεβαίωση της «νέας γραμμής», που χάραξε το ΒΣΚ στο συνέδριό του στις αρχές του Μάη... και επικρότησε ο πρωθυπουργός Ιβαν Κόστοφ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ