Τετάρτη 15 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ
Πανεργατική συνδιάσκεψη

Συσκέψεις του ΠΑΜΕ και σε Πειραιά - Πάτρα

Σε πανσαμιακή συνδιάσκεψη, την Τετάρτη, 22 Ιούνη, στις 7 μ.μ. καλεί όλα τα σωματεία, τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου, με σκοπό τη δημιουργία Πανσαμιακής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα του ΠΑΜΕ. Η συνδιάσκεψη θα γίνει στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου.

Σήμερα, τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, «βρίσκεται σε εξέλιξη και δυναμώνει η ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα της εργατικής τάξης από το διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της κυβέρνησης και του ΣΕΒ». Ταυτόχρονα με τις νέες αντεργατικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, σημειώνεται, η κυβέρνηση προχωρά σε νέο άνοιγμα του Ασφαλιστικού, με στόχο να περάσει ακόμα χειρότερες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, σε βάρος των εργαζομένων. «Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες μάς καλούν να πάμε με ενότητα στους "κοινωνικούς διαλόγους". Αυτή την ενότητα του συμβιβασμού, του ξεπουλήματος, της υποταγής, τους τη χαρίζουμε».

«Χρειάζεται να αντιδράσουμε όλοι μας! Να ξαναφέρουμε την εμπιστοσύνη των εργαζομένων στο συνδικάτο. Να σπάσουμε την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία, το συμβιβασμό και την παραίτηση. Να ζωντανέψουμε την ελπίδα και την προοπτική. Το ΠΑΜΕ με τις θέσεις του και τους μέχρι σήμερα αγώνες του έχει αποδείξει ότι υπάρχει και ελπίδα και προοπτική. Οτι μπορούμε!» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε Πειραιά και Πάτρα

Σύσκεψη διοργανώνει η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ αύριο Πέμπτη στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Θέμα της σύσκεψης είναι: «Η αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων που προωθεί η κυβέρνηση και οι εξελίξεις στο λιμάνι του Πειραιά και στη ναυτιλία».

Σε πλατιά σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών καλεί και η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, την Παρασκευή 17 Ιούνη, στις 8 μ.μ., στον Παμμικρασιατικό Σύλλογο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ