Τετάρτη 15 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΥΓΕΙΑ
ΙΔΡΥΜΑ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ
Αναγκαίος ο αγώνας για δημοσιοποίηση

Περιοδεία στο Ιδρυμα κλιμακίου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Γ. Πατσιλινάκο

Eurokinissi

Την αναγκαιότητα να υπάρξει συντονισμένος αγώνας των συγγενών των πασχόντων, που νοσηλεύονται στο Ιδρυμα Περίθαλψης Χρονίως Πασχόντων στην Κυψέλη, των εργαζομένων, αλλά και της διοίκησης, ώστε να δημοσιοποιηθεί το Ιδρυμα, να το αναλάβει το κράτος και να λειτουργήσει υπέρ των πασχόντων, υπογράμμισε χτες στους εργαζόμενους και τη διοίκηση του Ιδρύματος, κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Γιάννη Πατσιλινάκο, που επισκέφτηκε το Ιδρυμα. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συνόδεψαν, μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Γκλεζάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) και η Αγγελική Σουλτανιά, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών.

Οπως διαπίστωσε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και οι συνδικαλιστές, το Ιδρυμα λειτουργεί με συνθήκες του προηγούμενου αιώνα και συρρικνώνεται καθημερινά. «Είχαμε 500 ασθενείς και τώρα έχουμε 344 και όσοι φεύγουν δεν τους αναπληρώνουμε. Είμαστε ιδιώτες και κάνουμε όσο κοινωνικό έργο μπορούμε, δεν είμαστε κράτος», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στην αντιπροσωπεία η Μ. Οικονομοπούλου, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του Ασύλου Ανιάτων, που διοικεί το Ιδρυμα. Η Μ. Οικονομοπούλου επικαλέστηκε «οικονομική δυσχέρεια», προκειμένου να δικαιολογήσει τις αποφάσεις του φιλανθρωπικού σωματείου (Ασύλου Ανιάτων) που διοικεί το Ιδρυμα για εκποίηση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων, τη μη αναπλήρωση των αποχωρούντων εργαζομένων, την αναστολή εισαγωγής άπορων ασθενών και ασθενών του ΟΓΑ και την καθυστέρηση των πληρωμών.

Οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος κατήγγειλαν ότι υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη προσωπικού και κυρίως νοσηλευτικού, με αποτέλεσμα σε θαλάμους με 80 κατάκοιτους ανθρώπους να εργάζονται μόλις δυο νοσηλευτές. Οι εργαζόμενοι σε ποσοστό 35% αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά προβλήματα και προβλήματα στη μέση.

«Είναι μια φθίνουσα πορεία αυτή που έχει πάρει το Ιδρυμα και πραγματικά βλέπουμε να λειτουργεί με συνθήκες των αρχών του προηγούμενου αιώνα», υπογράμμισε, μετά την περιοδεία, ο Γ. Πατσιλινάκος, τονίζοντας: «Το ΚΚΕ προτείνει τη δημοσιοποίηση του Ιδρύματος, να το αναλάβει το κράτος και να λειτουργήσει υπέρ των πασχόντων και των εργαζομένων».

Ελεγχοι στα προϊόντα της εταιρίας «Primo»

Στο μεταξύ, χτες επρόκειτο να ξεκινήσει η διενέργεια ελέγχων από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) σε όλα τα προϊόντα της εταιρίας «Primo», που προμήθευσε το Ιδρυμα Περίθαλψης Χρονίως Πασχόντων με το μπέικον, σε δείγμα του οποίου βρέθηκε λιστέρια. Η προμηθεύτρια εταιρία απέσυρε προληπτικά τα συγκεκριμένα προϊόντα, τα οποία φυλάσσει σε ειδικό χώρο στις εγκαταστάσεις της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία της ΣΕΑΑΝ στο «Ιπποκράτειο» (2013-06-28 00:00:00.0)
Αβέβαιη η συνέχιση της λειτουργίας τους (2013-06-07 00:00:00.0)
Υποσιτίζονται 235 κατάκοιτοι ασθενείς! (2012-07-20 00:00:00.0)
Στοιχεία για το «Ασυλο Ανιάτων» (2005-06-22 00:00:00.0)
Ευθύνη του κράτους η Πρόνοια (2001-08-11 00:00:00.0)
Επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες της ντροπής (2001-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ