Τετάρτη 15 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΥΓΕΙΑ
ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Παράδοση, χωρίς λειτουργία

Εκδήλωση για την Υγεία διοργανώνει αύριο η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ

Μετά από πολλά χρόνια καθυστερήσεων για την ολοκλήρωση του νέου Νοσοκομείου Τρικάλων, σύμφωνα με δηλώσεις των υπευθύνων της κοινοπραξίας «ΓΕΝΕΡ-ΕΡΕΤ ΒΟ», που ανέλαβε το έργο, σε λίγες μέρες θα γίνει η παράδοσή του. Απ' ό,τι φαίνεται, όμως, ακόμα κι αν παραδοθεί το έργο το μαρτύριο για την υγεία του τρικαλινού λαού θα συνεχιστεί καθώς η λειτουργία του αναμένεται να καθυστερήσει πολύ. Ακόμα δεν ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί για την προμήθεια ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το νέο Νοσοκομείο Τρικάλων θεμελιώθηκε το 1977 και η κατασκευή ξεκίνησε το 1985. Η εταιρία που το ανέλαβε κήρυξε πτώχευση για να δοθεί στη συνέχεια στη «ΓΕΝΕΡ-ΕΡΕΤ ΒΟ». Στοίχισε 19,5 εκατομμύρια ευρώ, το δημόσιο κατέβαλε 12,5 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα τα οφείλει στην εταιρία.

Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε υποσχεθεί τη λειτουργία το Σεπτέμβρη του 2003, αλλά ακολούθησαν δυο παρατάσεις (το Δεκέμβρη του 2003 και τον Ιούνη του 2004) - τις οποίες συνέχισε η κυβέρνηση της ΝΔ...

Η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, με αφορμή εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώνει, αύριο, για την Υγεία, «γίνεται αναγκαίος ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας και στα πλαίσια αυτής της πάλης να αντιμετωπίσουμε το κάθε πρόβλημα που προκύπτει».

Η εκδήλωση, με θέμα «Η κατάσταση της Υγείας στο Νομό Τρικάλων και οι θέσεις του ΚΚΕ για την Υγεία», θα γίνει στις 8.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Αχίλλειον» και ομιλητής θα είναι ο Τ. Χρονάς, μέλος του Τμήματος Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ