Τετάρτη 15 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΥΓΕΙΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΥΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ «Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ»
Μαχητική απαίτηση για επαναλειτουργία

Την επαναλειτουργία του μοναδικού στην Ελλάδα κέντρου εκπαίδευσης για τυφλά πολυανάπηρα άτομα «Η Επικοινωνία», την επαναπρόσληψη των εργαζομένων και τη δημιουργία των απαραίτητων δημόσιων κέντρων για την κάλυψη των αναγκών των τυφλών, απαίτησαν χτες εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, εργαζόμενοι της «Επικοινωνίας» και μαθητές του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) με δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κατάληψη στο ΚΕΑΤ.

Οι διαδηλωτές παρενέβησαν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΑΤ που γινόταν χτες το μεσημέρι. Ιδιαίτερα αγανακτισμένοι ήταν οι εργαζόμενοι στην «Επικοινωνία», που έκλεισε με απόφαση του υπουργείου Υγείας, του ΚΕΑΤ και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών (ΠΣΤ). Την αγανάκτησή τους για τον αυταρχικό τρόπο διοίκησης του ΚΕΑΤ εκφράσανε και οι μαθητές του ΚΕΑΤ και απαίτησαν να αναπτυχθεί το ΚΕΑΤ με την ανάλογη στελέχωση σαν πραγματικό δημόσιο κέντρο εκπαίδευσης και αποκατάστασης τυφλών, να μην πειραχτεί κανένας μαθητής που πήρε μέρος στις κινητοποιήσεις, να τους παραχωρηθούν όλα τα απαραίτητα τεχνικά βοηθήματα στην εκπαίδευσή τους, να εξασφαλιστεί δουλιά σε όλους τους απόφοιτους του ΚΕΑΤ.

Προκλητικά ο πρόεδρος του ΚΕΑΤ Θ. Κούλας, επιχείρησε να αποφύγει τους διαδηλωτές και να τους δώσει οποιεσδήποτε απαντήσεις και κάλεσε την αστυνομία. Ακλόνητοι οι διαδηλωτές προχώρησαν σε κατάληψη του χώρου του ΚΕΑΤ και εξακολούθησαν φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της δημόσιας Πρόνοιας και ειδικής αγωγής. Μετά την αποφασιστικότητά τους ο Θ. Κούλας εξαναγκάστηκε σε συνάντηση μαζί τους. Αλλά αφού του εκτέθηκαν τα προβλήματα, κατηγόρησε τους εργαζόμενους της «Επικοινωνίας» που διεκδικούν δυναμικά την πληρωμή τους, ισχυρίστηκε ότι για όλα τα προβλήματα του ΚΕΑΤ φταίνε οι προηγούμενες διοικήσεις και ότι «το υπουργείο Υγείας αποφασίζει».

Οι διαδηλωτές παρέμειναν για αρκετές ώρες στο ΚΕΑΤ και έδωσαν αγωνιστικό ραντεβού στο μεγάλο συλλαλητήριο γονέων και κηδεμόνων ΑμΕΑ, αναπήρων και εργαζομένων στα Ιδρύματα Πρόνοιας και τα Κέντρα Ειδικής Αγωγής που θα γίνει την Τετάρτη 22 του Ιούνη 2005, στην πλατεία Κάνιγγος, στις 10.30 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ