Πέμπτη 16 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
31ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης για τη νεολαία

Διαγωνισμό ποίησης και λογοτεχνίας και έκθεση εικαστικού έργου, διοργανώνει η Πολιτιστική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ, καλώντας όσους νέους ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος

Οι νέοι καλλιτέχνες... επί το έργον στο περσινό Φεστιβάλ
Οι νέοι καλλιτέχνες... επί το έργον στο περσινό Φεστιβάλ
Το 31ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έχει ξεκινήσει το ταξίδι του σε όλη τη χώρα, με φροντισμένες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει με γοργούς ρυθμούς και οι προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις κορύφωσης του Φεστιβάλ το Σεπτέμβρη.

Το κεντρικό τετραήμερο στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί στο γνώριμο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων της Φοιτητικής Εστίας, εντός της Πανεπιστημιούπολης στα Ιλίσια, στις 15, 16, 17 και 18 Σεπτέμβρη. Μια βδομάδα νωρίτερα, στις 8, 9 και 10 Σεπτέμβρη θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη, στο χώρο του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου.

Με στόχο την «αισθητική αναβάθμιση της πολιτικής - πολιτιστικής επικοινωνίας και επαφής με τη νεολαία στο Φεστιβάλ», το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ, στη σύνοδό του (στις 16/4) που συζήτησε για το 31ο Φεστιβάλ επισήμανε την ανάγκη να κάνει η οργάνωση «ορατά βήματα, επιδιώκοντας μέσω αυτών που θα παρουσιάσουμε στις εκδηλώσεις να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον, να προβληματίσουμε, να είμαστε σαφείς σε όσα θέλουμε να πούμε και να γίνεται αυτό με τρόπο που να διαπαιδαγωγεί και να ψυχαγωγεί».

Πρόσκληση σε νέους «λογοτέχνες» και «εικαστικούς»

Ετσι, ενώ το Φεστιβάλ κάνει ήδη τα πρώτα βήματά του για φέτος σε όλη τη χώρα, το Κεντρικό Συμβούλιο και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ ετοιμάζουν μια σειρά πολιτιστικές - πολιτικές παραγωγές, με στόχο να συμμετάσχουν σ' αυτές όλο και περισσότεροι νέοι εκφράζοντας τη δημιουργικότητα και τον προβληματισμό τους. Ανάμεσα σ' αυτές τις παραγωγές, είναι ο διαγωνισμός ποίησης και λογοτεχνίας και η έκθεση εικαστικού έργου που διοργανώνει η Πολιτιστική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ.


Η ΚΝΕ θέλοντας να δώσει βήμα σε όλους τους νέους συγγραφείς πεζού και ποιητικού λόγου να εκφράσουν ό,τι αποτελεί πηγή έμπνευσης γι' αυτούς, διοργανώνει το διαγωνισμό λογοτεχνίας και καλεί τους νέους να συμμετάσχουν με δοκίμια, άρθρα, θεατρικά σκετς, φύλλα ημερολογίου ή ποιήματα. «Επίδοξοι συγγραφείς πάρτε την πένα σας και αρχίστε να καταγράφετε τις σκέψεις για ό,τι σας απασχολεί και σας προβληματίζει, σας ευχαριστεί και σας θυμώνει, για όλα αυτά που έχετε στο μπροστινό και πίσω μέρος του μυαλού σας», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Πολιτιστική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ.

Αντίστοιχα, καλεί και νέους εικαστικούς καλλιτέχνες να εκφράσουν μέσα από το έργο τους (ζωγραφική, σκίτσο, γλυπτική, φωτογραφία κλπ.) τη νεανική αμφισβήτηση, τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς, τα οράματά τους και ταυτόχρονα μέσα από το έργο τους να προβληματίσουν, να επικοινωνήσουν με τη νεολαία. Η έκθεση εικαστικού έργου έχει τίτλο τον στίχο του Apollinaire: «Είναι πια καιρός να ξανανάψουμε τα αστέρια...» και θα πάρει πανελλαδικό χαρακτήρα.

Τα έργα των συμμετεχόντων (λογοτεχνικά και εικαστικά) θα παρουσιαστούν στις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στις εκδηλώσεις του κεντρικού Φεστιβάλ. Στα σχέδια της Οργάνωσης είναι και η μετέπειτα αξιοποίησή τους, η έκδοσή τους, σε λευκώματα ή σε άλλες μορφές.

Και για τις δυο περιπτώσεις, οι νέοι που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος, μπορούν να στέλνουν έργα τους είτε σε ηλεκτρονική μορφή μέσω της ιστοσελίδας της ΚΝΕ ( www.kne.gr ), είτε ταχυδρομικά (Βερανζέρου και Κοτοπούλη, Ομόνοια, Αθήνας Τ.Κ. 10432) υπόψη της Πολιτιστικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ. Ειδικά για τα εικαστικά έργα, μπορούν να αποστέλλονται μέχρι τις 30 Ιούλη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θερμή υποδοχή στους συνδικαλιστές από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και την Παλαιστίνη (2024-09-19 00:00:00.0)
«Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον» (2024-08-03 00:00:00.0)
Ομορφες εκδηλώσεις και βήμα στη νεανική δημιουργία (2022-07-27 00:00:00.0)
Γιορτάζοντας τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ στο Φεστιβάλ της Αθήνας (2018-08-25 00:00:00.0)
Πλούσιο και πολύμορφο πρόγραμμα (2015-11-18 00:00:00.0)
Βράβευση για το Διαγωνισμό Αφίσας και Φωτογραφίας (2014-12-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ