Κυριακή 26 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Την Τετάρτη ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ!

Για το δικαίωμα στη δουλιά, στο μεροκάματο και τη σύνταξη. Για το δικαίωμα του εργάτη να γυρνά ζωντανός και αρτιμελής στο σπίτι του. Κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, για τις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας

Από την απεργιακή συγκέντρωση των οικοδόμων στις 10/11/2004
Από την απεργιακή συγκέντρωση των οικοδόμων στις 10/11/2004
ΑΠΕΡΓΙΑ! Την ερχόμενη Τετάρτη 29 Ιούνη, οι οικοδόμοι όλης της χώρας αφήνουν τα σφυριά και τα σκεπάρνια, κατεβαίνουν από τις σκαλωσιές, νεκρώνουν τα εργοτάξια και τα γιαπιά, σηκώνουν τις σημαίες του αγώνα και κατεβαίνουν στο δρόμο. Δίνουν απάντηση στην πολιτική που τους κλέβει τον ιδρώτα. Που τους σκοτώνει και τους σακατεύει καθημερινά στους τόπους δουλιάς. Που τους θέλει να λιώνουν στο μεροκάματο μέχρι τα βαθιά γεράματα. Στην πολιτική που πετσοκόβει τα δικαιώματα όλης της εργατικής τάξης, με στόχο να ρίξει ακόμα πιο κάτω την τιμή της δύναμής της, να προσθέσει νέα κέρδη στα ταμεία μια χούφτας κεφαλαιοκρατών.

Η απεργία που κήρυξε η ταξική Ομοσπονδία του κλάδου για τις 29 Ιούνη αποτελεί συνέχεια μιας πλούσιας αγωνιστικής δράσης όλο το προηγούμενο διάστημα. «Πατάει» στην καθολική επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης στις 10 Νοέμβρη του περασμένου χρόνου. Στη μαζική συμμετοχή των οικοδόμων στην απεργία της 17ης Μάρτη που διοργάνωσαν οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε μια σειρά κλάδους και χώρους δουλιάς. Στην πρωτομαγιάτικη απεργία και τη μαζική συμμετοχή των οικοδόμων στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 11 Μάη στο Σύνταγμα. Στις καθημερινές παρεμβάσεις των Συνδικάτων και των Παραρτημάτων τους σε δεκάδες χώρους δουλιάς της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων. Με επισχέσεις εργασίας και καταλήψεις σε μεγάλα εργοτάξια, για την καταβολή δεδουλευμένων, για το δικαίωμα του εργάτη να πληρώνεται στην ώρα του και όχι όποτε βολεύει το μεγαλοεργοδότη.

Οι οικοδόμοι δηλώνουν αποφασιστικά «παρών» στους αγώνες της τάξης τους. Σε μια περίοδο που η επίθεση του κεφαλαίου, των πολιτικών και συνδικαλιστικών του δυνάμεων εντείνουν την επίθεση σε βάρος των εργαζόμενων όλων των κλάδων, μπαίνουν μπροστά και απεργούν, με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, που ανταποκρίνεται στις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες τους. Για το δικαίωμα στη δουλιά, το μεροκάματο, το ένσημο και τη σύνταξη. Αλλά και το λαϊκό δικαίωμα στη δωρεάν Υγεία και Παιδεία, στον ελεύθερο χρόνο, στα ανθρώπινα ωράρια, την προάσπιση και μείωση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας. Κάνουν την απεργία τους εφαλτήριο για νέους, πιο μαζικούς, πιο δυναμικούς ταξικούς αγώνες.

Διαβάζοντας το «Ρ», σε μεγάλο εργοτάξιο της Αθήνας
Διαβάζοντας το «Ρ», σε μεγάλο εργοτάξιο της Αθήνας
Η μάχη για την επιτυχία της απεργίας την ερχόμενη Τετάρτη, έχει ήδη αποδώσει καρπούς: Τα αιτήματα των ταξικών δυνάμεων έγιναν αντικείμενο συζήτησης με χιλιάδες εργάτες στους χώρους δουλιάς και επιβεβαιώθηκε η πλατιά αποδοχή που συναντά το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Νέες δυνάμεις προστέθηκαν στην υπόθεση της αγωνιστικής απόκρουσης της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι στην οικοδομή και συνολικά η εργατική τάξη. Χιλιάδες προκηρύξεις γραμμένες στη γλώσσα των μεταναστών εργατών έφτασαν στα χέρια τους, βοηθώντας τους να κατανοήσουν την αναγκαιότητα Ελληνες και αλλοδαποί εργάτες να κατέβουν δίπλα δίπλα στο στίβο των ταξικών αγώνων. Να αντιπαλέψουν από κοινού και να συγκρουστούν με τον κοινό αντίπαλο: Την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, του ΣΕΒ, της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν και την προωθούν, αξιοποιώντας και τα συμβιβασμένα δεκανίκια τους στο συνδικαλιστικό - εργατικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ