Κυριακή 26 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αύριο η εκδήλωση για τη ΛΔ της Κορέας

Πληθαίνουν οι συμμετοχές και για το Καραβάνι Αλληλεγγύης στη Συρία

Με τη συμμετοχή δεκάδων συνδικαλιστών από όλη την Ευρώπη, το ΠΑΜΕ διοργανώνει αύριο Δευτέρα στις Βρυξέλλες εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της ΛΔ της Κορέας, με θέμα: «Η κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο, η ανάγκη για ειρήνη στην περιοχή και για άμεση αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων. Αλληλεγγύη των Ευρωπαίων εργατών στους εργάτες της Κορεατικής Χερσονήσου».

Στην εκδήλωση, στην οποία το ΠΑΜΕ, ως διοργανωτής, θα συμμετέχει με πολυμελή αντιπροσωπεία, συμμετέχουν συνδικαλιστικές αντιπροσωπείες από την Πορτογαλία (CGTP - IN), την Ισπανία (PCPE, Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία Μαδρίτης), την Κύπρο (ΠΕΟ), το Βέλγιο (Συνδικάτο EXXON MOBIL, Ομοσπονδία Χημικής Βιομηχανίας, Ομοσπονδία Σιδηροδρόμων, Συνδικάτο Caterpilar κ.ά.), την Αυστρία (OGB), τη Γερμανία (KPD), τη Βουλγαρία (Κεντρική Γενική Ενωση Κλαδικών Συνδικάτων Βουλγαρίας) τη Ρουμανία (Συνδικαλιστική Ενωση Καρπάθιων) και την ΠΣΟ, που θα εκπροσωπηθεί από τον μόνιμο αντιπρόσωπό της στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας.

Θα συμμετέχουν ακόμα συνδικαλιστές της Γενικής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων της ΛΔ της Κορέας, ενώ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους συνδικαλιστές η Hunda Mlehi, μέλος της της Εκτελεστικής Επιτροπής της Γενικής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων της Συρίας (GFTU). Την εισηγητική ομιλία στην Εκδήλωση Διεθνιστικής Αλληλεγγύης θα κάνει εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Μετώπου.

Αποστολή αλληλεγγύης στη Συρία

Εντείνονται μέρα με τη μέρα οι προετοιμασίες και για το Καραβάνι αλληλεγγύης στη Συρία που διοργανώνει το ΠΑΜΕ από τις 23 έως τις 26 Σεπτέμβρη, με τη συμμετοχή 150 συνδικαλιστών και εργαζομένων. Η αεροπορική μεταφορά θα γίνει με τις Συριακές Αερογραμμές. Το κόστος κατά άτομο είναι 450 ευρώ και περιλαμβάνει ξενοδοχείο σε δίκλινα δωμάτια, αεροπορικά εισιτήρια, πρωινό, ένα γεύμα την ημέρα, δύο εκδρομές ημερήσιες, τη βίζα και μεταφορές στη Δαμασκό.

Το πρόγραμμα της αποστολής αλληλεγγύης περιλαμβάνει ημερήσια εκδρομή στην ιστορική πόλη Παλμύρα (250 χιλιόμετρα από τη Δαμασκό). Μετάβαση στην πόλη Κουνέιτρα που έχει καταστραφεί από τους Ισραηλινούς και εκδήλωση αλληλεγγύης στα υψώματα του Γκολάν (60 χιλιόμετρα από τη Δαμασκό). Θα πραγματοποιηθούν ακόμα εκδηλώσεις με τη Γενική Ομοσπονδία Εργατών Συρίας και συναντήσεις με κρατικούς παράγοντες της Συρίας.

Οσοι δηλώσουν συμμετοχή πρέπει να την εξασφαλίσουν καταθέτοντας αμέσως το ποσό των 450 ευρώ. Τα χρήματα μπορούν να δίνονται είτε αυτοπροσώπως στα γραφεία του ΠΑΜΕ, είτε να κατατίθενται στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αριθμό: 101/751788-20 (στα ονόματα Γεωργαντάς Βασίλης, Πέρρος Γεώργιος, Κούτρας Θεόδωρος) και να στέλνετε ταυτόχρονα στο ΠΑΜΕ με Φαξ την απόδειξη της τράπεζας για την κατάθεση με το όνομά σας στο νούμερο 210.3802864.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ