Παρασκευή 24 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ
Συντονίζουν τον αγώνα τους

Σε μέρα ενιαίας, πολύμορφης δράσης σε όλη τη χώρα, αναδεικνύουν οι εργαζόμενοι την 7η Ιούλη

Τον αγώνα τους ενάντια στην κυβερνητική και εργοδοτική επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους, συντονίζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό. Σ' αυτήν την κατεύθυνση δίνουν τη μάχη, με την αξιοποίηση όλων των μορφών δράσης, ώστε η 7η Ιούλη να αποτελέσει μέρα ενιαίας Πανελλαδικής Δράσης των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τις επισιτιστικές επιχειρήσεις. Τις μέρες που απομένουν, οι ταξικές δυνάμεις στους δυο κλάδους εντείνουν τις εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς, οργανώνουν συσκέψεις, ώστε να είναι μαζική και μαχητική η συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις. Ηδη, κινητοποιήσεις έχουν εξαγγελθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κω και Ρόδο και τις επόμενες μέρες αναμένονται αποφάσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα:

Στην Αθήνα, το Συντονιστικό Σωματείων Ξενοδοχείων Επισιτισμού Αττικής οργανώνει συγκέντρωση στις 5.30 το απόγευμα στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (απέναντι από τους στύλους του Ολυμπίου Διός).

Στη Θεσσαλονίκη, η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7.30 το απόγευμα, έξω από το ξενοδοχείο «Ηλέκτρα Παλλάς», στην πλατεία Αριστοτέλους. Στην Επιτροπή συμμετέχει το Συνδικάτο Εργαζομένων στον Επισιτισμό και έχει ήδη πάρει απόφαση για την κινητοποίηση.

Στην Κω, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων διοργανώνει συγκέντρωση στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο του νησιού.

Στη Ρόδο, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αποφάσισε και διοργανώνει συγκέντρωση στις 5.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο και από εκεί θα ακολουθήσει πορεία, η οποία θα καταλήξει στα γραφεία της Ενωσης Ξενοδόχων.

Σύσκεψη γυναικών στην Αθήνα

Σε μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, εξαιτίας της βάρβαρης πολιτικής που ασκείται σε βάρος τους, αλλά κυρίως για την αγωνιστική διέξοδο που πρέπει να ακολουθήσουν, καλεί τις εργαζόμενες στα ξενοδοχεία και τις επισιτιστικές επιχειρήσεις, την Τετάρτη, 29 Ιούνη, στις 5 μ.μ., η Επιτροπή Γυναικών Σωματείων Επισιτισμού - Τουρισμού. Η σύσκεψη θα γίνει σε αίθουσα (2ος όροφος) του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (Γ` Σεπτεμβρίου 48 Β`).

Στη σύσκεψη θα συμμετέχει γιατρός Εργασίας, ο οποίος και θα ενημερώσει τις γυναίκες για τις επιπτώσεις στην υγεία τους από τις άσχημες συνθήκες δουλιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ