Παρασκευή 24 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
«Στο πόδι» για τη διπλή απεργία

Νεκρώνουν σήμερα και την ερχόμενη Τετάρτη τα γιαπιά και τα εργοτάξια όλης της χώρας

Με την απεργιακή προκήρυξη της Ομοσπονδίας στα χέρια
Με την απεργιακή προκήρυξη της Ομοσπονδίας στα χέρια
Δυναμικό «παρών» δίνουν σήμερα οι οικοδόμοι όλης της χώρας στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, ενώ με απαιτητικότητα και αποφασιστικότητα συνεχίζεται η μάχη και για την επιτυχία της πανοικοδομικής απεργιακής κινητοποίησης, την ερχόμενη Τετάρτη 29 Ιούνη.

Στην Αθήνα, τα Παραρτήματα του Συνδικάτου οργανώνουν καθημερινές εξορμήσεις στα γιαπιά και τα εργοτάξια των συνοικιών, με το απεργιακό κάλεσμα της Ομοσπονδίας να αλλάζει χιλιάδες χέρια. Η απεργιακή συγκέντρωση ορίστηκε για τις 10 το πρωί, στην πλατεία Κάνιγγος.

Το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ γίνεται αντικείμενο συζήτησης στους χώρους δουλιάς και η αποδοχή του προσθέτει νέες δυνάμεις στην υπόθεση του ταξικού αγώνα. Η ιδιαίτερη δουλιά του Συνδικάτου με τους μετανάστες εργάτες εντείνεται, καθώς το απεργιακό κάλεσμα και η προκήρυξη καταδίκης του προωθούμενου αντιμεταναστευτικού νομοσχεδίου μοιράζονται γραμμένα στη γλώσσα τους, αναδεικνύοντας την ανάγκη της κοινής δράσης ενάντια στον ίδιο ταξικό αντίπαλο: Το κεφάλαιο και τους πολιτικούς εκφραστές του.

Θεσσαλονίκη

Με τα υλικά της διπλής απεργίας, με δύναμη και αποφασιστικότητα, από την αρχή της βδομάδας, στελέχη του Συνδικάτου καλύπτουν με περιοδείες και κουβέντα εργάτη τον εργάτη τα γιαπιά σε όλες τις περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενώ, παράλληλα, πραγματοποιούν συσκέψεις τα παραρτήματα των συνδικάτων. Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο. Χτες βράδυ, συσκέψεις διοργάνωσαν τα παραρτήματα Καλαμαριάς και Ανατολικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης. Με την ντουντούκα, τα τρικ, την ανακοίνωση και τη ζωντανή επικοινωνία, οι οικοδόμοι σήμερα και το Σάββατο θα απλώσουν τη δράση τους ακόμα πιο πλατιά, όπου μπορεί να δουλεύει συνάδελφός τους. Ενώ τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Ιούνη, μπαίνει στόχος για γενική πανεξόρμηση παντού και όπου δεν έχει φτάσει το μήνυμα της απεργίας.

Θεσσαλία

Μαζικά και δυναμικά θα συμμετέχουν οι οικοδόμοι της Θεσσαλίας, τόσο στη σημερινή απεργία, όσο και σ' αυτήν που κήρυξε η Ομοσπονδία τους για τις 29 Ιούνη. Η απεργιακή συγκέντρωση των οικοδόμων της Λάρισας θα γίνει στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου (Εργατικού Κέντρου). Χτες κλιμάκιο του Συνδικάτου Οικοδόμων Λάρισας περιόδευσε, μεταξύ των άλλων, στο εργοτάξιο του νέου κτιρίου της Ιατρικής Σχολής. Μιλώντας στους δεκάδες οικοδόμους του εργοταξίου, ο Θ. Βάιος, πρόεδρος του Συνδικάτου, τόνισε ότι δε δικαιούται κανείς να μη δώσει «παρών» στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για ανάπτυξη ταξικών αγώνων με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων. Οπως υπογράμμισε, ο ενωτικός αγώνας σε ταξική βάση είναι μονόδρομος, καθώς η επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων της εργατικής τάξης είναι ολομέτωπη από την κυβέρνηση, το μεγάλο κεφάλαιο και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Πελοπόννησος

Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζονται οι δυνάμεις των οικοδόμων στην Πελοπόννησο για τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία της απεργίας στις 29 Ιούνη, ενώ μέχρι και χτες έδιναν τη μάχη για την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων της περιοχής στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση. Στην Πάτρα, το Συνδικάτο Οικοδόμων, σε ανακοίνωσή του που μοιράζει στα γιαπιά, τονίζει ότι «η απεργία στις 29 Ιούνη είναι συνέχεια των αγώνων που βάζουν τις βάσεις για να διαμορφωθούν οι όροι που θα φέρουν την εργατική τάξη ακόμα πιο αποφασιστικά στο προσκήνιο των εξελίξεων και προσδίδουν στην πάλη μας δυναμική και προοπτική για ριζικές φιλολαϊκές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας». Προχτές το βράδυ, πραγματοποιήθηκε και η Πανηλειακή Συνέλευση του Συνδικάτου, στον Πύργο, όπου μίλησε ο Αντρέας Ζαζόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν οριστεί στην Πάτρα στις 9.30 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου, στην Καλαμάτα στις 10 π.μ., στην πλ. 23ης Μάρτη, στην Τρίπολη στις 10 π.μ., στην πλ. Αγ. Βασιλείου και στο Ναύπλιο στις 9.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ