Τετάρτη 29 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Απεργία και στους δήμους

Στις 10 το πρωί στην πλατεία Βάθης το αγωνιστικό ραντεβού των ταξικών δυνάμεων της Συντονιστικής Σωματείων και Επιτροπών Αγώνα στην Αθήνα

Κάλεσμα αποφασιστικής, μαζικής συμμετοχής στην 24ωρη απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στις 10 το πρωί στην πλατεία Βάθης, απευθύνει στους εργαζόμενους των ΟΤΑ, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Επιτροπών Αγώνα. Σε προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Δημαρχείου στη Θεσσαλονίκη καλεί η κλαδική ΟΤΑ του ΠΑΜΕ. Η προσυγκέντρωση θα κατευθυνθεί στη συγκέντρωση των οικοδόμων που γίνεται στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Για να διεκδικήσουν, με βάση το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες τους: Ενσημα βαρέα και ανθυγιεινά, σύνταξη στα 55 για τους άνδρες, στα 50 για τις γυναίκες, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, κατάργηση της μερικής απασχόλησης και όλων των αντεργατικών μορφών εργασίας, 1.200 ευρώ κατώτερο μισθό, 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο, 30ωρο - 6ωρο - 5ήμερο.

Ο Γιώργος Καταχανάς, στέλεχος του ΠΑΜΕ και Οργανωτικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στους ΟΤΑ δήλωσε σχετικά: «Η κυβέρνηση της ΝΔ τσεκουρώνει το σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων τόσο του δημόσιου, όσο και του ιδιωτικού τομέα. Υποταγμένη στα κελεύσματα της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου, συνεχίζει πατώντας και σε νόμους που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να διογκώνει τη μερική απασχόληση, την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, της Υγείας και της Πρόνοιας, τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος. Στο όνομα της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας για την ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου ξεζουμίζει το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας.

Γι' αυτούς τους στόχους της, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συμμάχους της τη συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ, λειτουργώντας σαν «μακρύ χέρι» της κυβερνητικής πολιτικής: Φοροχαρατσώνουν με αυξήσεις δημοτικών τελών, επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς κ.ά. Ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες των δήμων. Ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις με τις πολλαπλές συμβάσεις στους δήμους.

Σ' αυτό το μαύρο μέτωπο ενάντια στους εργαζόμενους, σημαντικό ρόλο παίζουν οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες τόσο σε επίπεδο ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ αλλά και στην ΠΟΕ - ΟΤΑ, που με την αποδοχή των κοινωνικών διαλόγων οδηγούν τους εργαζόμενους στη λογική του συμβιβασμού και της υποτέλειας.

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί όλους τους εργαζόμενους να ενισχύσουν την απεργία και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων, διεκδικώντας αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Ερχόμενοι σε ευθεία σύγκρουση με τις επιλογές της άρχουσας τάξης και των εκφραστών της σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Αμφισβητώντας και την εξουσία τους και συμβάλλοντας στην προσπάθεια δημιουργίας προϋποθέσεων για την αντεπίθεση, με στόχο τη λαϊκή οικονομία και λαϊκή εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ