Τετάρτη 29 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ
Απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας

Σαρανταοχτάωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα και αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Κοινωνικής Βοήθειας (ΕΚΑΚΒ) διαμαρτυρόμενοι για την υπολειτουργία και την ανεπαρκή στελέχωσή του, για το αδιάλειπτο άνοιγμα και κλείσιμο δομών, αλλά και για τη συνεχή καταστρατήγηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων. Σήμερα στις 9 π.μ. οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο κτίριο του υπουργείου Υγείας.

Το ΕΚΑΚΒ δημιουργήθηκε μετά τη διάλυση των δημόσιων δομών της Πρόνοιας, για την παροχή άμεσης κοινωνικής φροντίδας ψυχοκοινωνικής στήριξης σε καταστάσεις κρίσης, όπως κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, θύματα εμπορίας και διακίνησης ανθρώπων και άλλες ευπαθείς ομάδες. Αλλά ποτέ δε στελεχώθηκε ώστε να λειτουργήσει, ενώ σταδιακά το έργο του παραδίδεται στις λεγόμενες μη κυβερνητικές οργανώσεις μέσω προγραμματικών συμβάσεων.

Ετσι, οι εργαζόμενοι απεργούν και διεκδικούν την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την πλήρη στελέχωση των δομών του ΕΚΑΚΒ, την εύρυθμη και αναβαθμισμένη λειτουργία τους, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού, την καταβολή επιδόματος ετοιμότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ