Τετάρτη 29 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Ταξική απάντηση με το ΠΑΜΕ

Στο δημαρχείο στις 10 π.μ. η συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων

Σε πανγιαννιώτικη απεργιακή κινητοποίηση κατεβαίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι του νομού κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους μετά και την πανεργατική απεργία στις 24 του Ιούνη.

Η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στα Γιάννενα έχει καλέσει τους εργαζόμενους της πόλης να δώσουν μαζικό αγωνιστικό «παρών» στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει στο δημαρχείο στις 10 το πρωί. Να κάνουν την απεργία δικιά τους υπόθεση δίνοντας ταυτόχρονα ταξική ενωτική απάντηση στους αποπροσανατολιστικούς «αγωνιστικούς ελιγμούς» της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου. Να συμπαραταχτούν με τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που είναι πρωτοπόρες και συνεπείς στην οργάνωση των αγώνων και στη συσπείρωση των εργαζομένων πάνω στα πραγματικά ταξικά τους συμφέροντα, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΕΕ, διεκδικώντας το αγωνιστικό ταξικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Και υπάρχει ένας επιπλέον λόγος να δοθεί μια τέτοια ξεκάθαρη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και στους φορείς της, καθώς σε συνδικαλιστικό επίπεδο στο νομό, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ δεν το 'χουν σε τίποτα, όταν οι καιροί το επιβάλλουν, να φορούν τη μάσκα του «αγωνιστή», να ρίχνουν «τουφεκιές αγωνιστικότητας», ακόμα και να υιοθετούν ορισμένα αιτήματα του ΠΑΜΕ, φτάνει μόνο να πετυχαίνουν το κύριο: Να κρατούν, δηλαδή, υποταγμένους τους εργαζόμενους στην κυρίαρχη πολιτική.

Γι' αυτό ενόψει και της σημερινής απεργίας η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ υπογραμμίζει: «Καμία εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Υιοθετούν αγωνιστικό πλαίσιο μόνο και μόνο για να συγκαλύψουν την επί της ουσίας συμφωνία τους με την ακολουθούμενη πολική. Αρνούνται την οργάνωση της εργατικής τάξης στην κατεύθυνση απόρριψης και ανατροπής της εφαρμοζόμενης από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αντιλαϊκής πολιτικής, και συμβάλλουν στον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ