Τετάρτη 29 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ
Στους δρόμους στις 7 Ιούλη

Στην Αθήνα η συγκέντρωση στις 5.30, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Τα συντονισμένα αγωνιστικά «πυρά» των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των εργαζόμενων στον επισιτισμό θα δεχτούν κυβέρνηση και ξενοδόχοι. Στις 7 Ιούλη, με όπλο τους το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες και πραγματικές τους ανάγκες, κατεβαίνουν στους δρόμους, δηλώνοντας ταυτόχρονα αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα. Μέχρι σήμερα, κινητοποιήσεις έχουν εξαγγελθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κω και Ρόδο.

Μεταξύ άλλων διεκδικούν: κατώτερο μισθό 1200 ευρώ, κατώτερο μεροκάματο 48 ευρώ. Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους. 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο, συνεχές ωράριο, με αύξηση των αποδοχών. Κατάργηση των συμβάσεων μιας ημέρας, λίγων μηνών. Κατάργηση των δουλεμπορικών γραφείων εργασίας. Ελάχιστη σύνθεση προσωπικού και καθορισμό καθηκόντων. Διατήρηση και επέκταση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. 960 ευρώ κατώτερη σύνταξη. Δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, πρόνοιας και παιδείας.

Στην Αθήνα, το Συντονιστικό Σωματείων Ξενοδοχείων Επισιτισμού Αττικής οργανώνει συγκέντρωση στις 5.30 το απόγευμα στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (απέναντι από τους στύλους του Ολυμπίου Διός). Η μάχη της οργάνωσης και της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στην κινητοποίηση δίνεται καθημερινά με περιοδείες στους χώρους δουλιάς, συσκέψεις και γενικές συνελεύσεις.

Στη Θεσσαλονίκη, η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7.30 το απόγευμα, έξω από το ξενοδοχείο «Ηλέκτρα Παλλάς», στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στην Κω, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων διοργανώνει συγκέντρωση στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο του νησιού.

Στη Ρόδο, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αποφάσισε και διοργανώνει συγκέντρωση στις 5.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο και από εκεί θα ακολουθήσει πορεία, η οποία θα καταλήξει στα γραφεία της Ενωσης Ξενοδόχων.

  • Σήμερα, στις 5 μ.μ. η Επιτροπή Γυναικών Σωματείων Επισιτισμού - Τουρισμού καλεί τις γυναίκες σε μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εξαιτίας της βάρβαρης πολιτικής που ασκείται σε βάρος τους, αλλά κυρίως για την αγωνιστική διέξοδο που πρέπει να ακολουθήσουν. Η σύσκεψη θα γίνει σε αίθουσα (2ος όροφος) του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (Γ΄ Σεπτεμβρίου 48 Β΄).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ