Τετάρτη 29 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΝΑΤΟ
Νατοϊκή «πλύση εγκεφάλου»

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας και το ΝΑΤΟ θα εντείνουν την «πληροφόρηση» των Ουκρανών πολιτών για τη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ. Αυτό ανακοίνωσαν μετά τη συνάντησή τους στο Κίεβο την Τρίτη ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτωρ Γιούστσενκο και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γιάαπ ντε Χοπ Σέφερ.

Οχι τυχαία βέβαια, αφού η μεγάλη πλειοψηφία των Ουκρανών εξακολουθεί, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, να είναι σθεναρά ενάντια στην ένταξη της χώρας τους στον ιμπεριαλιστικό οργανισμό του ΝΑΤΟ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας της Ουκρανίας με το ΝΑΤΟ, όπως η συμμετοχή της στην κατοχή του Αφγανιστάν, η βοήθεια στην προετοιμασία των δυνάμεων ασφαλείας των κατοχικών δυνάμεων στο Ιράκ, αλλά και η συμμετοχή της Ουκρανίας στα γυμνάσια του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο και στις επεμβάσεις του στην αφρικανική Ηπειρο και συγκεκριμένα στο Νταρφούρ του Σουδάν, καθώς επίσης και η καταστροφή με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ, τόνων πυρομαχικών από τη σοβιετική περίοδο.

Με δηλώσεις στα ουκρανικά ΜΜΕ ο γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γιάαπ ντε Χοπ Σέφερ, προσπάθησε να πείσει πως το ΝΑΤΟ «άλλαξε», ζήτησε να ξεπεραστούν «τα ψυχροπολεμικά στερεότυπα», στέλνοντας ταυτόχρονα και σαφές μήνυμα προς τη Μόσχα: «Ηρθα στη νέα Ουκρανία κι εκπροσωπώ το νέο ΝΑΤΟ, που αναγνωρίζει τις ευρωατλαντικές επιδιώξεις της Ουκρανίας», δήλωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, προσθέτοντας υποκριτικά πως «δε βλέπει κάποια αντίθεση ανάμεσα στην προσπάθεια της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στη συνεργασία του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία».


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ