Σάββατο 11 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΑΥΛΙΔΑΣ
Αγωνία για το μέλλον

Τη Δευτέρα συγκέντρωση των εργαζομένων στο υπουργείο Ανάπτυξης

Συγκέντρωση και πορεία, τη Δευτέρα 13 Δεκέμβρη στις 12.30 μ.μ. στο υπουργείο Ανάπτυξης θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Αυλίδας, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσής τους, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας και αγωνίας για το μέλλον του ναυπηγείου και της εργασίας τους, μετά τις παλλινωδίες κυβέρνησης και αγοραστή. Αλλά και με δεδομένο ότι η πρόσφατη, «παράξενη» βύθιση της πλωτής δεξαμενής Νο2 των Ναυπηγείων προσφέρει «πόντους» στα επιχειρήματα υπέρ της κωλυσιεργίας για την επαναλειτουργία τους ή στο θέμα των προσλήψεων εργαζομένων.

Στη ΓΣ, από την πλευρά των εργαζομένων, καταγγέλθηκε η στάση της κυβέρνησης, καθώς και οι μέχρι τώρα χειρισμοί της διοίκησης του σωματείου. Οσον αφορά την κινητοποίηση ο πρόεδρος του σωματείου δήλωσε: «Θα είναι η πρώτη και η τελευταία», αφήνοντας πολλά αναπάντητα ερωτήματα για τις προθέσεις συνέχισης της αγωνιστικής διεκδίκησης ανοίγματος και επαναλειτουργίας του ναυπηγείου. Ολα αυτά, με δεδομένο, ότι μέχρι σήμερα, έχουν γίνει πολλά σε βάρος των εργαζομένων, τόσο από το υπουργείο Ανάπτυξης όσο και με την παραβίαση των όρων της σύμβασης πώλησης. Ωστόσο, το ΔΣ του σωματείου αρκείται να κάνει «δημόσιες σχέσεις» με τα υπουργεία, καθώς και τον «ιμάντα» μεταφοράς και άμβλυνσης των αντεργατικών κυβερνητικών αποφάσεων.

Αποκαλυπτική των χειρισμών του σωματείου είναι και η - υποκριτική - επίκληση που έκανε ο πρόεδρος του σωματείου για συστράτευση όλων των φορέων για την επίλυση των προβλημάτων. Φορέων που είχε καλέσει επιλεκτικά, επιδιώκοντας τη στήριξη αυτών που η πολιτική τους δημιούργησε το πρόβλημα και αποκλείοντας το ΚΚΕ, που έχει σταθεί αταλάντευτα και με συνέπεια στο πλευρό των εργαζομένων, όχι μόνο το διάστημα που παραμένει κλειστό το ναυπηγείο, αλλά και παλιότερα.

Στη Συνέλευση, παραβρέθηκε εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΜ ο Παν. Ζαφειρόπουλος και το μέλος της διοίκησης Θ. Κούτρας.

Οσον αφορά τη βύθιση της πλωτής δεξαμενής Νο2 των ναυπηγείων, ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί το συμπέρασμα της πραγματογνωμοσύνης των αιτιών βύθισής της, παρότι έχει ολοκληρωθεί η έρευνα. Πάντως, κυκλοφορούν ευρέως φήμες για δολιοφθορά, αφού είναι αδύνατη η βύθιση της δεξαμενής με άλλο τρόπο, έστω κι αν ήταν παλιά και χωρίς συντήρηση για πολύ καιρό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ