Σάββατο 11 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικό κάλεσμα!

Αγωνιστική βδομάδα η επόμενη. Κάλεσμα  ΠΑΜΕ και συνταξιούχων για τις κινητοποιήσεις τους

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό που θα γίνει την Πέμπτη 16 Δεκέμβρη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αγίας Σοφίας, καλεί τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης το ΠΑΜΕ, σημειώνοντας πως ο προϋπολογισμός του 2000 οδηγεί σε παραπέρα εξαθλίωση τους εργαζόμενους, υπηρετώντας το γενικό στρατηγικό στόχο του κεφαλαίου, την ΟΝΕ. Ανάλογο κάλεσμα στέλνουν συνταξιουχικές συγκεντρώσεις για την κινητοποίησή τους και τη συγκέντρωση που θα κάνουν στις 15 Δεκέμβρη, στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης!

Παράλληλα, κινητοποιήσεις, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, πραγματοποιούνται ολόκληρη την επόμενη βδομάδα. Αρχή γίνεται με τα Τρίκαλα στις 13 Δεκέμβρη, ακολουθούν ο Πειραιάς και η Καρδίτσα στις 14 Δεκέμβρη, οι συνταξιούχοι στις 15 Δεκέμβρη, η Πάτρα την ίδια μέρα και η Αθήνας στις 16 Δεκέμβρη!

Στο κάλεσμά του προς τους εργαζόμενους της πόλης, για συμμετοχή στο συλλαλητήριο, το ΠΑΜΕ επισημαίνει την ανάγκη συγκρότησης ενός ισχυρού ταξικού μετώπου ενάντια στις πολιτικές που διαπνέουν τον προϋπολογισμό και τους φορείς που τις εκφράζουν και τονίζει: «Η λύση βρίσκεται στην ανάπτυξη των αγώνων, στην ανάπτυξη του ταξικού μετώπου της εργατικής τάξης και όλων των λαϊκών δυνάμεων για τη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη συνολική ανατροπή τέτοιων πολιτικών και των φορέων τους».

Παράλληλα το ΠΑΜΕ, ξεσκεπάζοντας τους υποκριτικούς ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι δήθεν μέσα από τον προϋπολογισμό γίνεται ανακατανομή του πλούτου υπέρ των αδυνάτων, καταγγέλλει: «Αυτή την υποκρισία, επιβεβαιώνουν τα κέρδη των πλουτοκρατών που γνωρίζουν πρωτοφανή άνθηση, οι μισθοί των εργαζομένων που είναι καθηλωμένοι στα επίπεδα του 1989, τα δισ. δραχμές που πληρώνουν οι λαϊκές οικογένειες για παιδεία, υγεία, η ανεργία που ξεπερνά το 13% πανελλαδικά και στην πόλη μας το 18% και το 30% στους νέους και τις γυναίκες».

Οι προετοιμασίες, για την επιτυχία της λαϊκής αυτής διαδήλωσης κατά των επιλογών της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας, δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός της Θεσσαλονίκης θα δώσουν μια αγωνιστική απάντηση στα αντιλαϊκά σχέδια και θα δυναμώσουν τους ενωτικούς ταξικούς αγώνες τους.

Οι συνταξιούχοι αντιστέκονται

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό οργανώνουν και οι συνταξιουχικές οργανώσεις Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη. Καταγγέλλουν τον «καπιταλιστικό προϋπολογισμό του 2000», όπως τον χαρακτηρίζουν, ως αντιαναπτυξιακό, αντικοινωνικό και αντισυνταξιουχικό και καλούν όλους τους συνταξιούχους να υπερασπίσουν μαζικά και αγωνιστικά τις συντάξεις, την υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη. Απαιτούν να τους καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 150.000 δρχ., αύξηση 10% στις συντάξεις μέχρι 150.000 δρχ., 8% για τις συντάξεις από 150.000-250.000 δρχ. και 5% για τις συντάξεις πάνω από 250.000 δραχμές. Επίσης μισό εισιτήριο στις συγκοινωνίες. Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή των Συνταξιουχικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης καλεί τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν μαζικά και στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης 16 του μήνα, στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Με το «προσκλητήριο αγώνα» που έχει εκδώσει, η ΣΕΑ εύχεται ο προϋπολογισμός του 2000 να είναι και «ο τελευταίος παγκοσμιοποιημένος καπιταλιστικός που συντάσσει η κυβέρνηση», σημειώνοντας πως: «Ενας κρατικός προϋπολογισμός πρέπει να εξυπηρετεί τις ευρύτερες ανάγκες των πολιτών και όχι μόνο τους στόχους της ΕΕ, της ΟΝΕ και τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ