Σάββατο 11 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Τα χρέη θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι

Καταγγελία της «Εργοστασιακής Επιτροπής»,  μετά από συνάντηση σωματείου - διοίκησης

Μείωση προσωπικού και επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα είναι τα σχέδια που επεξεργάζεται η κυβερνητική διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε βάρος των 1.900 εργαζομένων του ναυπηγείου. Τα σχέδια αυτά αποκαλύφθηκαν κατά τη συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου του ναυπηγείου κ. Εμμανουήλ με τη διοίκηση του σωματείουΤΡΙΑΙΝΑτων εργαζομένων που έγινε την περασμένη Τρίτη. Είναι ενδεικτικό ότι ο διευθύνων σύμβουλος ανέφερε ότι ορισμένες από τις αλλαγές που προετοιμάζονται θα είναι « επώδυνες για τους εργαζόμενους»! Γνώστης των όλων σχεδίων, όπως φάνηκε από τη συνάντηση, είναι η παράταξη της ΠΑΣΚΕ. Αυτό φανέρωσε η φράση του προέδρου του σωματείου (ΠΑΣΚΕ) Σταύρου Μαρκάτου στη διάρκεια της συνάντησης: «Χρειάζεται - είπε χωρίς να έχει γίνει σχετικά λόγος από τον Εμμανουήλ- μελέτη για τη μείωση του προσωπικού»! Η παράταξη Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, με χτεσινή της επιστολή, καλεί τους εργαζόμενους του ναυπηγείου σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος παρουσίασε τις εκτιμήσεις της αγγλικής εταιρίας BROWN ROOT (την οποία αντικατέστησε ο κ. Εμμανουήλ) ότι το ναυπηγείο, όπως το 1999 και το 2000 θα «μπει μέσα» άλλα 10 δισ. δραχμές, φτάνοντας τα χρέη του στο ποσό των 20 δισ. δραχμών! Ομως, κατά τον Εμμανουήλ το ναυπηγείο θα είναι κερδοφόρο το 2001, αφού εφαρμοστούν οι «επώδυνες αλλαγές» για τους εργαζόμενους. Να σημειωθεί ότι ο κ. Εμμανουήλ ήταν αυτός που είχε τοποθετηθεί από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου των ναυπηγείων Ελευσίνας, για να παραδώσει τα κλειδιά του ναυπηγείου στον Περατικό.

Από την Εργοστασιακή Επιτροπή επισημαίνονται οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία, υπακούοντας στις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης απαξιώνει τα ελληνικά ναυπηγεία, υπογραμμίζει και την τακτική της ΠΑΣΚΕ που αποτελεί τη «γέφυρα» για να περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια και τονίζει το... βεβαρημένο παρελθόν του κ. Εμμανουήλ. «Πρέπει - υπογραμμίζει - να είμαστε σε ετοιμότητα, γιατί η επίθεση της κυρίαρχης πολιτικής απειλεί όχι μόνο τις εργασιακές μας σχέσεις και τις θέσεις μας, αλλά προετοιμάζει και την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ναυπηγείου με ό,τι αυτό συνεπάγεται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ