Τρίτη 30 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΘΗΝΑΣ
Πικετοφορία διαμαρτυρίας για τα καύσιμα

Στην  πλατεία Κάνιγγος, στις 7 μ.μ., κινητοποίηση συνδικάτων ενάντια στην αύξηση των υγρών καυσίμων 

Σε πικετοφορία διαμαρτυρίας για τις μεγάλες αυξήσεις στα καύσιμα, σήμερα στις 7 το απόγευμα από την πλατεία Κάνιγγος, καλούν, με κοινή τους ανακοίνωση, επτά συνδικαλιστικές οργανώσεις. Πρόκειται για τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, τα Συνδικάτα Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Μετάλλου και Οικοδόμων και την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας.

Οπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους τα συνδικάτα, οι αυξήσεις στα υγρά καύσιμα έχουν πάρει ιλιγγιώδεις ρυθμούς και θα συνεχίσουν να παίρνουν. Οι αυξήσεις αυτές - συνεχίζουν - συμπαρασύρουν και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες, χειροτερεύοντας δραματικά το βιοτικό επίπεδο εργαζομένων, μικρών βιοτεχνών και εμπόρων, όλων των λαϊκών στρωμάτων.

Η απόδοση - επισημαίνουν - των αυξήσεων στις αντίστοιχες αυξήσεις του πετρελαίου και του δολαρίου είναι δικαιολογία, καθώς αυτές είναι αποτέλεσμα των αντεργατικών πολιτικών, που υλοποιούνται στο όνομα της παγκοσμιοποίησης και των «εθνικών στόχων». Οι πολιτικές αυτές συνέβαλαν στο να αυξηθούν υπέρογκα τα κέρδη των βιομηχάνων του χώρου, αφού μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2000 τα κέρδη τους αυξήθηκαν κατά 173%. «Καταγγέλλουμε - καταλήγουν - όλη αυτή την κατάσταση και απαιτούμε να σταματήσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ