Τρίτη 30 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΜΕΝΙΔΙΟΥ
Και απλήρωτοι και... «εθελοντές»

Μετά τη διαβεβαίωση ότι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, ανακαλύφθηκαν «εθελοντές»

Μεσαιωνικού τύπου εργασιακές σχέσεις προσπαθεί να εφαρμόσει η δημοτική αρχή Μενιδίου, εξαναγκάζοντας τους απλήρωτους εδώ και δύο μήνες συμβασιούχους εργαζόμενους να δουλέψουν «εθελοντικά», δημιουργώντας ελπίδες ότι κάποτε θα προσληφθούν.

Οπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωση οι ίδιοι οι συμβασιούχοι - οι οποίοι απασχολούνται στους καταυλισμούς των σεισμόπληκτων - στην τελευταία συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο δεσμεύτηκε ότι θα τους εξοφλήσει τα οφειλόμενα δύο μηνών μέχρι και τις 15 Ιούνη. Δεσμεύτηκε ακόμα ότι θα συμπαρασταθεί αγωνιστικά για την παράταση των συμβάσεών τους, καθώς παραμένουν τα μεγάλα προβλήματα στους καταυλισμούς των σεισμόπληκτων. Οπως σημειώνουν όμως οι εργαζόμενοι, λίγες μέρες μόνο μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ η δημοτική αρχή υποστήριξε ότι υπάρχουν δημότες, άνεργοι και σεισμόπληκτοι, που «προσφέρονται» να βοηθήσουν «δωρεάν»!

«Αντί η κυβέρνηση να δώσει χρήματα για να καλυφτούν οι ανάγκες για προσωπικό, εκμεταλλεύεται την ανάγκη για εργασία και με τη βοήθεια της δημοτικής αρχής αναγκάζει εργαζόμενους να γίνουν "εθελοντές" και να δουλεύουν δωρεάν, δημιουργώντας διάσπαση μεταξύ τους, μοιράζοντας απατηλές ελπίδες ότι όσοι δούλεψαν "εθελοντικά" θα βρεθεί τρόπος να προσληφθούν», αναφέρουν συγκεκριμένα οι συμβασιούχοι και συνεχίζουν ρωτώντας: «Ποιον κοροϊδεύουν και ποια πολιτική εξυπηρετούν, όταν εκβιάζουν να γίνουν "εθελοντές" οι όμηροι άνεργοι και στα όρια της επιβίωσης εργαζόμενοι; Σε Λάτσηδες και Βαρδινογιάννηδες απευθύνονται;».

Τέλος, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η τακτική κυβέρνησης και δημοτικής αρχής «ανοίγει το δρόμο σε μεσαιωνικού τύπου αντιλήψεις για τις εργασιακές σχέσεις και καθιστά όμηρο τον κάθε εργαζόμενο». Παράλληλα καλούν όλους τους συμβασιούχους του δήμου ενωμένα και αγωνιστικά να διεκδικήσουν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και την παράταση των συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους, καθώς και το Σωματείο των Εργαζομένων του Δήμου να πάρει θέση τόσο στο ζήτημα των συμβασιούχων, όσο και του δήθεν «εθελοντισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ