Τρίτη 30 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ
Δέσμευση για τη μη παραβίασή της

Συνδικαλιστές σωματείων του εμπορίου συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Αθηναίων

Μπροστά στις αντιδράσεις και στις άμεσες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο εμπόριο, ο δήμαρχος Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλος δεσμεύτηκε ότι δε θα προχωρήσει στην παραβίαση της αργίας της Κυριακής για τα καταστήματα του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Χτες εργαζόμενοι στο εμπόριο και συνδικαλιστές, μαζεύτηκαν έξω από το δημαρχείο της Αθήνας σε συγκέντρωση που είχε διοργανώσει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας ενάντια στην απαράδεκτη στάση του στο θέμα της Κυριακάτικης αργίας.

Τελικά, αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών από το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «Μαρινόπουλου» και από το Σύλλογο Εργαζομένων στα Βιβλιοχαρτοπωλεία, συναντήθηκαν με το δήμαρχο, ο ποίος και τους δήλωσε ότι ποτέ δεν είχε πάρει θέση για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και ότι για το Δήμο Αθηναίων δεν τίθεται θέμα αλλαγής του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, τόσο στο ιστορικό κέντρο της πόλης όσο και αλλού.

Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστές δήλωσαν ότι οι εργαζόμενοι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούν να δουλέψουν τις Κυριακές, ούτε τώρα ούτε και στο μέλλον και ότι σε περίπτωση που υπάρξει ποτέ τέτοια απόφαση θα τους βρει αντίθετους.

Το θέμα προέκυψε μετά από συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Αθηναίων με εκπρόσωπο των καταστημάτων του εμπορικού κέντρου και δημοσιεύματα που παρουσίαζαν την ύπαρξη συμφωνίας για την παραβίαση της αργίας. Παρά την αλλαγή της στάσης του δημάρχου, οι εμποροϋπάλληλοι δηλώνουν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν δυναμικά και αγωνιστικά οποιαδήποτε αλλαγή προκύψει στο θέμα του ωραρίου των καταστημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ