Τρίτη 5 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εργα Μορικόνε στο Ηρώδειο

Ο Ενιο Μορικόνε
Ο Ενιο Μορικόνε
«Σινεμά ο Παράδεισος», «Οι Αδιάφθοροι», «Μια φορά κι έναν καιρό στην Αμερική», «Ο Καλός, ο Κακός και ο Ασχημος», «Για μια χούφτα δολάρια», «Η Αποστολή», «Ριχάρδος ο ΙΙΙ» είναι μόνο λίγες από τις ταινίες των οποίων έχει υπογράψει τη μουσική...

Ο λόγος για τον σπουδαίο, διάσημο Ιταλό συνθέτη Ενιο Μορικόνε, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με αμέτρητες μεγάλες στιγμές του κινηματογράφου, από τις αρχές της δεκαετίας του '60 μέχρι σήμερα. Οι πολυπληθείς φίλοι της μουσικής του θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις αξέχαστες μελωδίες του για μια ακόμα βραδιά, σήμερα στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Ο συνθέτης - που στην πολύχρονη πορεία του συνεργάστηκε με κορυφαίους σκηνοθέτες όπως οι Σέρτζιο Λεόνε, ο Πιερ Πάολο Παζολίνι, ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, ο Μπράιαν ντε Πάλμα, ο Ρομάν Πολάνσκι, ο Τζουζέπε Τορνατόρε κ.ά. - θα βρεθεί και πάλι απόψε στο πόντιουμ για να διευθύνει την Orchestra Roma Sinfonietta σ' ένα γοητευτικό πρόγραμμα. Συμμετέχουν: η Χορωδία του Φεστιβάλ Αθηνών και η Χορωδία «Μακεδονία» υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Κοντογεωργίου. Σολίστ: Susana Rigacci (σοπράνο), Gilda Butta (πιάνο), Antonio Salvatore (βιολί), Fausto Anzelmo (βιόλα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ