Τρίτη 5 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΡΩΣΙΑ
Ναι μεν αλλά...

ΚΑΛΙΝΙΝΓΚΡΑΝΤ.--

Αφορμή ο γιορτασμός για τα 750 χρόνια από την ίδρυση του Καλίνινγκραντ, αλλά αιτία η επικείμενη Σύνοδος G8, για τη συνάντηση κορυφής μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, του Γάλλου ομολόγου του Ζακ Σιράκ και του Γερμανού καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ που έγινε την Κυριακή.

Καταρχήν, Σιράκ και Σρέντερ ξεκαθάρισαν στο Ρώσο Πρόεδρο ότι η διεύρυνση της ΕΕ και τα προβλήματα με την επικύρωση του «ευρωσυντάγματος» αποτελούν εσωτερικά θέματα της ΕΕ, στέλνοντας σαφές μήνυμα στη ρωσική πλευρά που υπαινίχθηκε προσφάτως ότι η κρίση που αντιμετωπίζει η ΕΕ ίσως αποτελεί καλή ευκαιρία για να «παγώσει» η διεύρυνση της ΕΕ.

Στα περαιτέρω... οι τρεις κατέληξαν πιθανώς σε κοινή στάση για το θέμα της συμφωνίας του Κιότο, εξ ου και οι εκτιμήσεις του Γάλλου Προέδρου ότι είναι πιθανή η επίτευξη συμφωνίας για την υπερθέρμανση του πλανήτη κατά τη διάρκεια της G8, των οκτώ πλέον ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, που ξεκινά αύριο στο Γκλινίγκλς της Σκοτίας. Στο θέμα του Ιράκ, οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν, όπως είπε ο Πούτιν, ότι η κριτική τους στο παρελθόν κατά της αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης δε θα πρέπει να σταθεί εμπόδιο στη μελλοντική πορεία της χώρας. Εννοώντας ότι δεν... πρέπει να μείνουν έξω από το μοίρασμα της λείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ