Τρίτη 5 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΝΑΔΑΣ - ΗΠΑ
Καραβάνι Αλληλεγγύης με την Κούβα

Από το περσινό ελληνικό καραβάνι στο Νησί της Επανάστασης
Από το περσινό ελληνικό καραβάνι στο Νησί της Επανάστασης
Το 16ο Καραβάνι Φιλίας και Αλληλεγγύης ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή από τον Καναδά και θα περάσει από διάφορες πόλεις των ΗΠΑ για να συγκεντρώσει δωρεές και να καταλήξει τελικά στην Κούβα.

Η διαδρομή αναμένεται να διαρκέσει 16 μέρες και θα περάσει από 48 πολιτείες, 130 πόλεις και κοινότητες των ΗΠΑ όπου οι συμμετέχοντες αναμένεται να κάνουν δωρεές και να δείξουν την αντίδρασή τους στην επιβολή του οικονομικού αποκλεισμού της Ουάσιγκτον προς την Κούβα που κρατά πάνω από 40 χρόνια.

Τουλάχιστον 125 άνθρωποι από τον Καναδά, την Ιρλανδία, τη Σκοτία, την Αγγλία, τη Γερμανία, τη Δανία, το Μεξικό καθώς και Κουβανοαμερικανοί αναμένεται να συνοδεύσουν το διεθνές Καραβάνι αντιτασσόμενοι στην πολιτική των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα.

Το Καραβάνι Φιλίας και Αλληλεγγύης, που οργανώνεται κάθε χρόνο από τους «Πάστορες για την Ειρήνη» αναμένεται να φτάσει στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό στις 21 Ιούλη και από κει να φτάσει στην Κούβα με αεροπλάνο στις 23 Ιούλη. Το Καραβάνι αναμένεται να μεταφέρει περίπου 80 τόνους υλικό, συμπεριλαμβάνοντας ιατρικό εξοπλισμό, σχολικά είδη και υπολογιστές.

Παρακάμπτοντας τους νόμους του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, οι «Πάστορες για την Ειρήνη» έχουν παραδώσει στην Κούβα από το 1992 πάνω από 2.500 τόνους υλικών, δείχνοντας έτσι την αλληλεγγύη τους προς τον κουβανικό λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ