Σάββατο 9 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΑΠΝΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ «GREIT»: Σε 48ωρες κυλιόμενες απεργίες προχωρούν από τη Δευτέρα οι 100 εργαζόμενοι της «GREIT» στη Θεσσαλονίκη, αντιδρώντας στο κλείσιμο του καπνεργοστασίου και διεκδικώντας την άδεια και το επίδομα άδειας που τους χρωστά η επιχείρηση από το 2004. Ο ιδιοκτήτης πριν λίγο καιρό πούλησε το κτίριο και το οικόπεδο και σε λίγες μέρες ετοιμάζεται να βάλει οριστικά λουκέτο στο καπνεργοστάσιο. Οπως έγινε γνωστό, μετά το τέλος της επόμενης εβδομάδας σχεδιάζει να μεταφέρει τα μηχανήματα σε χώρο ιδιοκτησίας άλλης επιχείρησης στη Νέα Σάντα του Κιλκίς. Με πρωτοβουλία του «Παγκαπνεργατικού» Σωματείου χτες πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση και οι εργάτες αποφάσισαν ομόφωνα να σταθούν αγωνιστικά απέναντι στα σχέδια της εργοδοσίας και από Δευτέρα προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

«ΜΙΝΕΡΒΑ»: Με την ένταση των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων οι 80 εργαζόμενοι του εργοστασίου συνεχίζουν τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο βδομάδες για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας τέτοια που να ικανοποιεί τις ανάγκες τους. Οπως αποφάσισαν ομόφωνα στη διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης, από τη Δευτέρα 11 Ιούλη ξεκινούν 3ωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια, ενώ προγραμματίζουν και άλλες πολύμορφες κινητοποιήσεις. Επίσης όπως αποφάσισε το Σωματείο των εργαζομένων στην ελαιουργοσαπουνοποιία, από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν γενικές συνελεύσεις σε όλα τα εργοστάσια του κλάδου, για την ενημέρωση των εργαζομένων, αλλά και την προετοιμασία τους για αγωνιστικές κινητοποιήσεις συμπαράστασης προς τους συναδέλφους τους της «ΜΙΝΕΡΒΑ», αν η εργοδοσία δεν ικανοποιήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματά τους.

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΙ: Την έναρξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων από την ερχόμενη βδομάδα προγραμματίζουν οι σιδηροδρομικοί, διεκδικώντας την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Την απόφαση για τις κινητοποιήσεις πήρε το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), μετά την πλήρη - όπως αναφέρει - υπαναχώρηση της διοίκησης του ΟΣΕ από τα συμφωνηθέντα για την υπογραφή ΣΣΕ 2005. Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων των σιδηροδρομικών έχει ως εξής: 3ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ., την ερχόμενη Τετάρτη, 13 Ιούλη 2005. Δύο 3ωρες στάσεις εργασίας 12-3 μ.μ. και 9 μ.μ.-12 μεσάνυχτα την Πέμπτη 14 Ιούλη και 24ωρη απεργία τη μεθεπόμενη Παρασκευή 15 Ιούλη 2005.

ΒΙΟΜΕΚ: Την τέταρτη στη σειρά 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποίησαν την Πέμπτη και την Παρασκευή οι μεταλλεργάτες της ΒΙΟΜΕΚ (θυγατρικής εταιρίας της ΤΕΡΝΑ ΑΕ), διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Στη χτεσινή Γενική Συνέλευση αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και την επόμενη βδομάδα, αποφασισμένοι να σπάσουν την αδιαλλαξία της εργοδοσίας και να απαντήσουν στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Με επισκέψεις στο χώρο της συγκέντρωσης των απεργών και ψηφίσματα, έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους και άλλα σωματεία της περιοχής (Οικοδόμων, ΑΗΣ - ΔΕΗ Αλιβερίου, ΑΓΕΤ Ηρακλής ΙΙ, ΕΒΙΕΣΚ), ενώ τους απεργούς επισκέφτηκε κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΚΚΕ, με τον βουλευτή Γιάννη Πατσιλινάκο.

«ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ»: Νέα στάση εργασίας (8-11 πμ) θα κάνουν την ερχόμενη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο «Αγία Ολγα» σύμφωνα με την απόφαση της χτεσινής Γενικής Συνέλευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ