Κυριακή 31 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Είναι γνωστό ότι πολλά μπορούν να συμβούν όταν απουσιάσουμε έστω και για λίγο από την πόλη. Γι' αυτό καλό θα είναι να προνοήσουμε. Να έχουμε μαζί μας τα απαραίτητα φάρμακα και αλοιφές, αυτές που, έτσι και αλλιώς, χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Ενα φορητό φαρμακείο πρέπει οπωσδήποτε να περιέχει οινόπνευμα, βαμβάκι και αποστειρωμένες γάζες, έναν ελαστικό επίδεσμο, χανσαπλάστ, ιώδιο, ειδικές γάζες με βαζελίνη για πιθανά εγκαύματα, αντιισταμινικά χάπια, αμπούλες για τη μύτη, ιδιαίτερα αν έχετε μικρά παιδιά μαζί, αλλά και μεγάλους. Επίσης να έχει ένα θερμόμετρο και παυσίπονα. Ειδικά οι αλλεργικοί, θα πρέπει να τηρούν κατά γράμμα, όποια αγωγή τούς έχει συστήσει ο γιατρός. Και στις διακοπές, οι οδηγίες του πρέπει να μας ακολουθούν και να τις ακολουθούμε! Για παράδειγμα, να μην ξεχνάμε, τι θα φάμε, τι θα πιούμε, τι πρέπει να προσέξουμε και να αποφύγουμε στην εξοχή αλλά και σε κάποια χώρα του εξωτερικού. Εάν έχετε παιδιά θα ξέρετε ότι είναι περισσότερο ευάλωτα σε ιώσεις, αλλά και πως μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξεφύγουν της προσοχής μας και να χτυπήσουν ή να γδάρουν κάποιο σημείο του σώματός τους. Γι' αυτό μην πανικοβαλλόμαστε με το παραμικρό. Ολοι τα έχουμε περάσει και θα τα περνάμε όσο υπάρχουν παιδιά. Οσο υπάρχουν άνθρωποι...

Ολα τα φάρμακα να μεταφέρονται προστατευμένα από τον ήλιο και την πολλή ζέστη, έτσι ώστε όταν φθάσουμε στον προορισμό μας, να μην έχουν υποστεί αλλοιώσεις. Και με τον ίδιο τρόπο, να τα παίρνουμε και στην παραλία (αχρείαστα να 'ναι!).


Χ.Κ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ