Παρασκευή 22 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Η «άνυδρη» πολιτική ξαναχτυπά!

Κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ των Θεσσαλών αγροτών επιχειρεί να δημιουργήσει και φέτος το καλοκαίρι η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως έκανε και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας να αποσείσει τις ευθύνες της για την «άνυδρη» πολιτική που εφαρμόζει, αξιοποιώντας το πρόβλημα της λειψυδρίας ως μέσο για την επίτευξη του στόχου ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς. Αν και ακόμη το πρόβλημα της λειψυδρίας δεν έκανε την εμφάνισή του σε έντονο βαθμό, ήδη άρχισε να υποκινείται «πόλεμος» ανάμεσα στους αγρότες, που, ουσιαστικά, καλούνται να διαχειριστούν την ανέχεια καθώς το νερό είναι λίγο, εξαιτίας της έλλειψης των αναγκαίων έργων, ενώ οι απαιτήσεις για την άρδευση των καλλιεργειών τους είναι πολλές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Νομό Λάρισας πρόβλημα έλλειψης νερού αντιμετωπίζουν ήδη οι παρακάρλιες περιοχές. Μάλιστα, χτες, αγρότες του χωριού Μελία, όπου απειλούνται με ολοκληρωτική καταστροφή πάνω από 5.000 στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών, προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας - Βόλου.

Μεγάλες ευθύνες, για το κλίμα αντιπαράθεσης που επιχειρείται να διαμορφωθεί, βαρύνουν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ του νομού, καθώς και αιρετούς της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Βεβαίως, προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος υπάρχουν, οι οποίες και πρέπει να αποτελέσουν πλαίσιο αγωνιστικής δράσης των αγροτών και γενικότερα όλων των Θεσσαλών για την υλοποίησή τους. Προτάσεις που έχει θέσει το ΚΚΕ, το οποίο πρωτοστατεί στον αγώνα για την υλοποίηση των έργων, αναδεικνύοντας τις αιτίες και τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος.

Ορισμένες απ' αυτές είναι:

  • Αμεση χρηματοδότηση και έναρξη κατασκευής μικροφραγμάτων και εκσυγχρονισμός των δικτύων και καναλιών.
  • Απρόσκοπτη χρηματοδότηση για την κατασκευή ή ολοκλήρωση των φραγμάτων και των αρδευτικών δικτύων Ανω Ρου του Αχελώου, Σμοκόβου, Πύλης, Μουζακίου, Ενιππέα, Καλούδα, Αγιονερίου, Λιβαδίου, του Ταμιευτήρα της Κάρλας και άλλων μικρότερων, π.χ., στον Πηνειό.
  • Να γίνουν άμεσα επιδιορθώσεις στα παλιά και να κατασκευαστούν νέα σύγχρονα δίκτυα ύδρευσης, άρδευσης, ώστε να περιοριστούν οι απώλειες νερού καθ' οδόν.
  • Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ορθολογική και δίκαιη κατανομή των διαθέσιμων νερών, στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ