Κυριακή 24 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αυτός είναι ο δρόμος

Το ΚΚΕ έχει δύναμη μέσα στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Κι αυτή τη δύναμη τη θέτει στην υπηρεσία των συμφερόντων της εργατικής τάξης, σε ολομέτωπη αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου και την αντεργατική πολιτική, κόντρα στις δυσκολίες.

Καθαρά, χωρίς μισόλογα ενημερώνει τους εργάτες και τις εργάτριες, τους λέει την αλήθεια, τους λέει ότι η επίθεση που εξελίσσεται για την κατάργηση του 8ωρου, του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας και οι επιβολή 10 και 12 ωρών δουλιάς θα κάνουν τη ζωή της εργατικής τάξης, της εργατικής οικογένειας εφιαλτική.

Το ΚΚΕ δείχνει το δρόμο. Λέει στους εργάτες και τις εργάτριες ότι τώρα, αυτή την ώρα πρέπει να προβάλλουν τη μεγαλύτερη δυνατή αντίσταση, να βγούνε στους δρόμους, να πάρουν δραστήρια μέρος στην οργάνωση της πάλης, μαζί με το ΠΑΜΕ, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις σε κάθε χώρο δουλιάς, σε κάθε κλάδο.

Να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία 26 Ιούλη, να βρεθούν μαζί με τους συναδέλφους τους στο δρόμο του αγώνα, να διεκδικήσουν καμιά διευθέτηση, ΟΧΙ στην απελευθέρωση του ωραρίου, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.

Το ΚΚΕ δείχνει το δρόμο. Λέει στους εργάτες και τις εργάτριες, ο αγώνας σας θα δυναμώνει όσο αποδυναμώνεται η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όσο απομακρύνονται οι εργαζόμενοι από τις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στο συνδικαλιστικό κίνημα, όσο ισχυροποιούνται το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ.

Το ΚΚΕ δείχνει το δρόμο. Λέει στους εργάτες και στις εργάτριες ο αγώνας σας θα γίνεται αποτελεσματικός όσο ενισχύεται η ταξική ενότητα της εργατικής τάξης και προωθείται η συμμαχία της με τη μικρομεσαία αγροτιά, με τους αυτοαπασχολουμένους και τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης. Για να κτιστεί το Μέτωπο των λαϊκών δυνάμεων ενάντια στην πλουτοκρατία και τον ιμπεριαλισμό, να συγκεντρωθούν, να προετοιμαστούν δυνάμεις, να διεκδικηθεί η εξουσία, η εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

Γιατί η επίλυση αυτού του κεντρικού προβλήματος είναι προϋπόθεση για να εκλείψουν οι Κυριακοπουλαίοι και οι άλλοι καπιταλιστές που απειλούν και εκβιάζουν την εργατική τάξη.

Γιατί η επίλυση αυτού του κεντρικού προβλήματος είναι προϋπόθεση για να αποσπαστούν τα βασικά συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής από τα χέρια των εκμεταλλευτών, να γίνουν περιουσία του λαού, να οργανωθεί και να αναπτυχθεί η οικονομία με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Αυτό είναι απαίτηση που βάζουν οι εξελίξεις. Σ' αυτό το δρόμο οδηγεί η άρνηση των ανατροπών που γίνονται στο χρόνο εργασίας, η άρνηση της ανεργίας, της υποαπασχόλησης, των χαμηλών μισθών και συντάξεων. Σ' αυτό το δρόμο οδηγεί η προσδοκία για μια καλύτερη ζωή με δουλιά για όλους, με μείωση του εργάσιμου χρόνου, με αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία και Παιδεία - Αθλητισμό και Πολιτισμό, στην υπηρεσία των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Αυτή η απαίτηση βγαίνει από τη ζωή που βιώνουν οι νέοι και οι νέες, οι οποίοι βρίσκονται στο κέντρο της αντεργατικής επίθεσης και καθημερινά αντιμετωπίζουν χίλια μύρια προβλήματα στη μόρφωση, στη δουλιά, στη δημιουργία οικογένειας. Αυτή η απαίτηση βγαίνει από τη ζωή της εργαζόμενης γυναίκας που καταπιέζεται διπλά και τριπλά, γίνεται λάστιχο για να σηκώσει τα αβάσταχτα βάρη.

Το «σήμερα» και το «αύριο» είναι αξεχώριστα, είναι δεμένα. Μέσα στην καθημερινή δράση, σε σύγκρουση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, σε συνεχή αναμέτρηση με το «Δούρειο ίππο» του οπορτουνισμού, ανοίγει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές, για αλλαγές που αντιστοιχούν στα συμφέροντα των δημιουργών του πλούτου.


Γ. MAP.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ