Πέμπτη 28 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Συνέχεια ερευνών

ΣΑΡΜ ΕΛ ΣΕΪΚ.--

Πολύ κοντά στην αναγνώριση της ταυτότητας ενός, τουλάχιστον, καμικάζι, που συμμετείχε στις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις του Σαββάτου, στο Σαρμ ελ Σέικ, βρίσκονται οι αιγυπτιακές αρχές. Σύμφωνα με διαρροές και ανώνυμους αξιωματούχους, η αιγυπτιακή αστυνομία εκτιμά ότι, κατά πάσα πιθανότητα, ο καμικάζι αυτοκτονίας που ανατινάχτηκε στο ξενοδοχείο «Γκαζάλα» είναι ο Μούσα Μπαντράν, κάτοικος του γειτονικού χωριού Σέικ Ζαουάιντ.

Αρχικώς, είχε διαρρεύσει ότι ο κύριος ύποπτος ήταν ο αδελφός του Μούσα Μπαντράν, Γιουσέφ. Χτες, όμως, διευκρινίστηκε το όνομα καθώς και το γεγονός ότι ο Μούσα Μπαντράν έχει εξαφανιστεί από το σπίτι του, αμέσως μετά τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν τον Οκτώβρη, στην Τάμπα, όπου σκοτώθηκαν 34 άνθρωποι.

Με βάση τις ίδιες πηγές, έχουν εντοπιστεί οι διαλυμένες σοροί άλλων δύο ανθρώπων που εικάζεται ότι μπορεί να είναι, επίσης, καμικάζι αυτοκτονίας. Οι υποψίες στρέφονται, και πάλι, σε ντόπιους, ενώ τα ονόματα που έχουν κυκλοφορήσει είναι των Μούσα Αγιάντ Σουλεϊμάν Αουντα και Αχμάντ Ιμπραχίμ Χαμάντ Ιμπραχίμ. Σε περίπτωση που οι αναλύσεις DNA που διεξάγονται επιβεβαιώσουν τις διαρροές αυτές, τότε αποκλείεται οριστικά το ενδεχόμενο εμπλοκής ξένων στις επιθέσεις του Σαββάτου, ενώ ενισχύεται και η εκδοχή που αναφέρει αύξηση του ισλαμιστικού εξτρεμισμού στη χερσόνησο του Σινά και πιθανώς εσωτερικά κίνητρα για τις επιθέσεις. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό στην έρημο και τις γύρω ορεινές περιοχές, με τη βοήθεια βεδουίνων, για τον εντοπισμό άλλων 15 «υπόπτων», όλων ντόπιων, μελών των τοπικών φυλών.

Ακόμη, πάντως, δεν έχει κλείσει ο κατάλογος των θυμάτων, καθώς υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι, ενώ εξετάζεται ο τύπος και η προέλευση των εκρηκτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ