Σάββατο 13 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... ελεγχόμενα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ δεν πρέπει να ξεφύγουν «εκτός ελέγχου», δηλώνει σε όλους τους τόνους το υπουργείο Ανάπτυξης και οι συσκέψεις διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ το βαρέλι στις διεθνείς αγορές σπάει όλα τα ρεκόρ...

Το ερώτημα, πάντως, είναι για ποιον ακριβώς έλεγχο μιλάνε οι κυβερνώντες. Αν εννοούν το δικό τους έλεγχο, τότε μάλλον δουλευόμαστε. Μήπως έλεγξαν και πότε τις τιμές, καθώς πίνουν νερό στο όνομα της «απελευθέρωσης της αγοράς»;

Αν, πάλι, εννοούν τον έλεγχο των μεγάλων εταιριών διύλισης και εμπορίας, τους διαβεβαιώνουμε ότι αυτοί ουδέποτε τον έχασαν. Είτε σε διεθνές επίπεδο, είτε στην Ελλάδα ξέρουν και τις τιμές να διαμορφώνουν και να κερδοσκοπούν και να ...επιδοτούνται από το κράτος γι' αυτό.

Το μόνο που σίγουρα βρίσκεται «εκτός ελέγχου» είναι το ...εξοδολόγιο του δύστυχου καταναλωτή που πληρώνει αδρά. Ιδίως αυτές τις μέρες της ομαδικής δραπέτευσης.

Με τις τιμές των εισιτηρίων στα ύψη και τα χρήματα που θέλεις για βενζίνη, η κίνηση ενός αυτοκινήτου έχει καταντήσει ...πραγματική επένδυση. Πρέπει κανείς να το μελετήσει διεξοδικά το πράγμα, πριν το αποφασίσει.

Αφήνουμε που σύμφωνα με όσα μας λένε οι ενώσεις τραπεζών και οι στατιστικές υπηρεσίες, ένα στα τρία αυτοκίνητα, που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, ακόμη ξεχρεώνεται.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ, όμως, σας αξίζουν οι διακοπές στις οποίες πήγατε, βρίσκεστε ή σκέφτεστε να πάτε. Με αυτούς που έχουμε μπλέξει όλοι χρειαζόμαστε ξεκούραση.

Φροντίστε να το διασκεδάσετε και να χαλαρώσετε όσο περισσότερο γίνεται. Οσο γι' αυτά που σας περιμένουν όταν γυρίσετε, αναλογιστείτε όχι τι μπορεί να κάνουν κάποιοι εναντίον σας, αλλά αυτά που μπορείτε να κάνετε εσείς.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ