Σάββατο 13 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ & ΒΟΜΒΕΣ η... διπλωματία του Λευκού Οίκου

Ο «Ρ» δημοσιεύει σήμερα τη συγκλονιστική μαρτυρία αγωνιστή που είχε διεισδύσει στις καθοδηγούμενες από τις ΗΠΑ αντικουβανικές οργανώσεις

Σε όλη της τη... μεγαλοπρέπεια αποκαλύφθηκε και πάλι η πολύχρονη εγκληματική και παράνομη δράση του αμερικανικού ιμπεριαλισμού ενάντια στην Κούβα, όπως και σε βάρος άλλων χωρών και λαών. Οι αποκαλύψεις τη φορά αυτή έγιναν στο Καράκας της Βενεζουέλας, στη διάρκεια του 16ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών. Ο Π. Αλμορέδα, αγωνιστής και φίλος της Κούβας από τη Γουατεμάλα, είχε διεισδύσει για χρόνια στις εγκληματικές αντικουβανικές οργανώσεις, που οργανώνονται, στηρίζονται και καθοδηγούνται από τις μυστικές υπηρεσίες και την κυβέρνηση των ΗΠΑ και περιγράφει την εγκληματική τους δράση, η οποία δεν έχει σε τίποτε να ζηλέψει απ' όλα όσα ο Λευκός Οίκος καταγγέλλει σήμερα ως τρομοκρατία.

Η αποκαλυπτική μαρτυρία του Π. Αλμορέδα έρχεται να προστεθεί στα όσα έχουν γίνει γνωστά από την ανάλογη δράση του εγκληματία και «πρώην πράκτορα» της ΣΙΑ, Λουίς Ποσάδα Καρίλες, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν σοβαρότατες κατηγορίες στην Κούβα, στη Βενεζουέλα και τη Χιλή, αλλά βρήκε πρόσφατα καταφύγιο στις ΗΠΑ. Δίνει, επίσης, μια άλλη διάσταση στην υπόθεση των πέντε Κουβανών αγωνιστών, που κρατούνται στις αμερικανικές φυλακές, με την κατηγορία της κατασκοπίας, επειδή είχαν κι αυτοί διεισδύσει στα διαβόητα αντικουβανικά «παραρτήματα» της ΣΙΑ και του Λευκού Οίκου.


ΣΕΛ.  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ