Παρασκευή 19 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
Να έρθουν στο φως οι πραγματικές αιτίες

Συνάντηση με τον Ορέστη Κολοζώφ είχε χτες ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος

Από τη συνάντηση του Ορέστη Κολοζώφ με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο
Από τη συνάντηση του Ορέστη Κολοζώφ με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο
Συναντήσεις με πολιτικούς παράγοντες της χώρας πραγματοποίησε χτες ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, ενώ το θέμα της αεροπορικής τραγωδίας απασχόλησε και τη συνάντηση που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό. Νωρίτερα, ο Τ. Παπαδόπουλος είχε συναντηθεί με το μέλος της ΚΕ και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ, ο οποίος αναφερόμενος στην αεροπορική τραγωδία τόνισε ότι η θέση του ΚΚΕ «είναι να διερευνηθούν και να έρθουν στο φως οι πραγματικές αιτίες του δυστυχήματος».

Μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κ. Καραμανλής δήλωσε ότι επιβεβαιώθηκε η βούληση της ελληνικής και της κυπριακής κυβέρνησης «για την πλήρη διαλεύκανση των αιτιών που προκάλεσαν αυτό το μοιραίο δυστύχημα». Ο ίδιος υποστήριξε ότι «ήδη διεξάγονται με ταχείς ρυθμούς οι σχετικές έρευνες» και πρόσθεσε ότι οι δυο κυβερνήσεις «θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά γι' αυτόν το σκοπό».

Από την πλευρά του, ο Τ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι στη συνάντηση αποφασίστηκε «η επίσπευση των ερευνών, τόσο για την ταυτοποίηση των θυμάτων, όσο και τη διερεύνηση πλήρως των συνθηκών και των αιτίων αυτής της συντριβής».

Για το αεροπορικό δυστύχημα δηλώσεις έκαναν μετά τις πρωινές συναντήσεις τους με τον Τ. Παπαδόπουλο, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας που εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών, καθώς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου που ζήτησε: «Τη γρήγορη και απόλυτη διαλεύκανση της αεροπορικής τραγωδίας, ώστε να έχουν αυτήν την έστω μικρή αίσθηση δικαίωσης οι συγγενείς αλλά και όλοι μας που παρακολουθούμε αυτά τα γεγονότα». Αργότερα το απόγευμα, ο Τ. Παπαδόπουλος συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κοινή συνάντηση σήμερα Παπαδόπουλου - Γκαμπάρι - Ταλάτ (2006-07-08 00:00:00.0)
Βιώσιμη, λειτουργική και δίκαιη λύση προς όφελος όλων των Κυπρίων (2005-08-19 00:00:00.0)
Συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες (2005-08-18 00:00:00.0)
Χωρίς επιδιαιτητή οι επόμενες συνομιλίες (2005-01-26 00:00:00.0)
Δεν προβλέπουν επαναδιαπραγμάτευση του «σχεδίου Ανάν» οι Αμερικανοί (2004-06-19 00:00:00.0)
Στην ύπαρξη ευθυνών αναφέρονται κυβερνητικοί παράγοντες (1999-09-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ