Πέμπτη 18 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες

Eurokinissi

Στην Αθήνα έφτασε χτες ο Πρόεδρος της Κύπρου, Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη με τον υπουργό Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο, και τον υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη, τον υφυπουργό Υγείας Γ. Κωνσταντόπουλο και το γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Π. Φούρλα.

Στις δηλώσεις του ο T. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι «για τη διερεύνηση των επιπέδων ασφάλειας και των διαδικασιών ελέγχου που εφαρμόζονται στην Κύπρο θα διεξαχθεί πλήρης έρευνα» και όπου κριθεί αναγκαίο, συνέχισε, «δε θα διστάσουμε να καλέσουμε εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό ώστε να διαπιστωθεί το επίπεδο των διαδικασιών και των μέτρων ασφαλείας».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε πως η συνεργασία των δύο κυβερνήσεων ήταν και θα παραμείνει αρμονική και διαρκής έως ότου διαλευκανθούν τα αίτια του δυστυχήματος. ο ίδιος ανέφερε ότι «θα γίνουν τα πάντα ώστε όσο το δυνατό συντομότερα να ριχθεί φως». Με τη σειρά του ο Μιχάλης Λιάπης δήλωσε ότι από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της Κύπρου για τα γεγονότα, ενώ σημείωσε ότι για τα αίτια της πτώσης του αεροπλάνου «υπάρχει συνεργασία εμπειρογνωμόνων Ελλάδας, Κύπρου και ΗΠΑ».

Εξάλλου, κατά την αναχώρησή του από την Κύπρο, ο Τ. Παπαδόπουλος ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν η κυπριακή κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να είχε καταρριφθεί το αεροσκάφος από τα ελληνικά μαχητικά ή να είχε οδηγηθεί σε πτώση, και απάντησε: «Εγώ δεν είμαι εμπειρογνώμων». Και πρόσθεσε ότι δε γνωρίζει πώς μπορεί «ένα αεροσκάφος που είναι ακυβέρνητο και εκτός ελέγχου να οδηγηθεί σε πτώση». Είπε επίσης πως εάν υπήρξε κατάρριψη «σίγουρα με μια απλή αυτοψία των συντριμμάτων του αεροσκάφους θα ήταν φανερό».

«Εάν εσείς έχετε λόγους να συμπεράνετε ότι πρέπει να οδηγήθηκε σε πτώση», είπε ο Κύπριος Πρόεδρος απευθυνόμενος στο δημοσιογράφο, «παρακαλώ να το αναφέρετε στις αρμόδιες αρχές και όχι σε εμένα».

Αναφερόμενος στο τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, δήλωσε: «Είναι εκπληκτικό ότι μετά την τραγωδία τόσοι πολλοί αυτόκλητοι και άλλοι, παρουσιάζονται σαν εμπειρογνώμονες, αναλύουν αίτια, αιτιατά, γεγονότα, εκφέρουν απόψεις και συμπεράσματα όταν οι εμπειρογνώμονες, με πολλά χρόνια πείρας και ικανότητας σε ένα τέτοιο περίπλοκο θέμα διερεύνησης, δεν είναι σε θέση, και είναι φυσικό να μην είναι σε θέση, να αποφανθούν για τα αίτια της τραγωδίας».

Ο Τ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι δε θα μεταβεί στον τόπο της τραγωδίας αφού ανέφερε ότι πέρα από το βαρύ πρόγραμμα συναντήσεων που θα έχει στην Αθήνα προστίθεται και η ενημέρωσή του για όλα όσα έχουν διαδραματιστεί. «Παρά την επιθυμία μου είναι αδύνατο να περιληφθεί τέτοια επίσκεψη στον τόπο της τραγωδίας, που συμβολική σημασία έχει για την απότιση φόρου τιμής στη μνήμη των θυμάτων», είπε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ