Πέμπτη 18 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Εντονα τα προβλήματα σχολικής στέγης

Ερωτήσεις κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ

Τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν το Νηπιαγωγείο του Δήμου Σούρπης, καθώς και το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Δήμου Νεοχωρίου, στο Νομό Μαγνησίας, αφορούν οι Ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Τάκης Τσιόγκας και Αντώνης Σκυλλάκος, προς την υπουργό Παιδείας Μ. Γιαννάκου.

«Το διθέσιο Νηπιαγωγείο του Δήμου Σούρπης με 38 νήπια "στεγάζεται" σ' ένα χώρο 35 τ.μ. Δηλαδή δε διατίθεται ούτε ένα τ.μ. για κάθε νήπιο. Ο δήμος έχει παραχωρήσει οικόπεδο 1,5 στρέμματος για την κατασκευή σύγχρονου Νηπιαγωγείου. Ομως, στις έως τώρα οχλήσεις των γονιών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κλπ., οι αρμόδιοι κωφεύουν, με αποτέλεσμα να μη δίνεται λύση σ' αυτό το επείγον πρόβλημα, με όλες τις παιδαγωγικές και κοινωνικές αρνητικές συνέπειες που συνεπάγεται αυτή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Ενώ για τα δύο σχολεία στο Δήμο Νεοχωρίου, υπογραμμίζεται: «Οι κάτοικοι του ορεινού Δήμου Νεοχωρίου, στο Πήλιο, έχουν αγανακτήσει από τη χρόνια αδιαφορία των αρμοδίων και του υπουργείου Παιδείας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι 80 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα μαθήματά τους: Το σχολείο "στεγάζεται" στο παλιό διδακτήριο το οποίο είχε δύο αίθουσες, οι οποίες - με το χωρισμό της μιας σε δύο - έγιναν τρεις. Ετσι, το εξατάξιο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο λειτουργεί σε τρεις σχολικές αίθουσες και άλλους βοηθητικούς χώρους, οι οποίοι βαφτίστηκαν σχολικές αίθουσες. Και, βέβαια, ουσιαστικά δεν υπάρχει χώρος για γραφεία των εκπαιδευτικών... Το ζήτημα είναι ότι παρόλο που υπάρχει έτοιμη μελέτη από τις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, οικόπεδο που παραχώρησε ο δήμος, αλλά και εγκεκριμένη από την Περιφέρεια πίστωση 1 εκατομμυρίου ευρώ, η ανέγερση του νέου διδακτηρίου βρίσκεται "στον αέρα" και πάντως καθυστερεί αδικαιολόγητα».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν την υπουργό Παιδείας:

  • Ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να προωθηθούν άμεσα όλες οι σχετικές διαδικασίες και να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο δυνατόν το έργο της κατασκευής του διδακτηρίου του μοναδικού Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Νεοχωρίου Μαγνησίας;
  • Ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να προχωρήσει άμεσα και να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η κατασκευή σύγχρονου κτιρίου για τη στέγαση του διθέσιου Νηπιαγωγείου Δήμου Σούρπης Μαγνησίας;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ