Σάββατο 27 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Είναι ασυμβίβαστα επιχειρηματικότητα και ασφάλεια πτήσεων

Συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΣΥΠΑ είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Παλεύουμε για κρατική πολιτική στον τομέα των αερομεταφορών», τόνισε η Αλ. Παπαρήγα. (φωτογραφία από τη χτεσινή συνάντηση)
«Παλεύουμε για κρατική πολιτική στον τομέα των αερομεταφορών», τόνισε η Αλ. Παπαρήγα. (φωτογραφία από τη χτεσινή συνάντηση)
Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ σε κάθε ιδιωτικοποίηση που αφορά στο νευραλγικό τομέα των αερομεταφορών, επανέλαβε η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη χτεσινή της συνάντηση με μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).

Στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία του Κόμματος στον Περισσό και διήρκεσε μία ώρα, η Αλέκα Παπαρήγα παρουσίασε τις θέσεις του ΚΚΕ για τις αερομεταφορές και ειδικότερα για την ασφάλεια των πτήσεων, ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ απορρίπτει την πολιτική του «ενιαίου ευρωπαϊκού ουρανού», διότι ταυτίζεται με τις ιδιωτικοποιήσεις και άκουσε τις απόψεις της ηγεσίας της ΟΣΥΠΑ, η οποία εξέφρασε και την ανησυχία της για όσα συμβαίνουν στην Υπηρεσία.

Μετά τη συνάντηση η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είναι φανερό, όχι μόνο από την εμπειρία που είχαμε με το τελευταίο τραγικό ατύχημα με το κυπριακό αεροπλάνο, αλλά και την εμπειρία που υπάρχει σήμερα σε όλο τον κόσμο, ότι η ανταγωνιστικότητα, η επιχειρηματικότητα και η παραγωγικότητα, όπως προβάλλονται, είναι ασυμβίβαστα με την προστασία των πτήσεων και το σεβασμό της ανθρώπινης ζωής, αλλά και με την ανάγκη να υπάρχει ένα προσιτό αεροπορικό εισιτήριο για τα λαϊκά στρώματα. Γι' αυτό και είμαστε απολύτως αντίθετοι, κάθετα αντίθετοι θα έλεγα, με κάθε ιδιωτικοποίηση και κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση, που αφορά:

  • Την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας
  • Το αεροδρόμιο και την αεροπορική εταιρία, εννοείται την "Ολυμπιακή". Δεν μπορεί να υπάρξει κάποιος ενδιάμεσος δρόμος. Βεβαίως, και όταν εμείς μιλάμε για κρατική ιδιοκτησία, δεν το λέμε γενικά και αφηρημένα, γιατί στο κάτω - κάτω έχει σημασία αν η κρατική πολιτική ενδιαφέρεται για τον άνθρωποή αν ενδιαφέρεται για το κέρδος.

Παλεύουμε για κρατική πολιτική στον τομέα αυτό και ταυτόχρονα, με την πάλη που κάνουμε για αλλαγή συσχετισμού δύναμης, διασφαλίζουμε ούτως ώστε αυτή η κρατική πολιτική να είναι και φιλολαϊκή. Σε κάθε περίπτωση δεν παραιτούμαστε από το σήμερα. Θεωρούμε ότι την ευθύνη την έχει το ελληνικό κράτος, η πολιτική ηγεσία, η ελληνική κυβέρνηση. Οι ενέργειες που προχωρά η κυβέρνηση Καραμανλή, σε συνέχεια της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, θα έχουν δραματικές επιπτώσεις. Απορρίπτουμε την πολιτική του ενιαίου ευρωπαϊκού ουρανού, διότι ταυτίζεται με την ιδιωτικοποίηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ