Σάββατο 27 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προφυλακίστηκαν για την εξαπάτηση του δικηγόρου

Προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους ενώπιον της 23ης τακτικής ανακρίτριας οι Ι. Κωνσταντινίδης, 49 χρόνων και Γ. Συμεωνίδης, 46 χρόνων, οι οποίοι ενέχονται στην υπόθεση της εξαπάτησης του δικηγόρου Σπ. Μανούσου, 103 χρόνων.

Οι Ι. Κωνσταντινίδης και Γ. Συμεωνίδης απολογήθηκαν για τρία αδικήματα, σύσταση εγκληματικής ομάδας, απάτη και πλαστογραφία, όλα σε βαθμό κακουργήματος.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι αφού πλαστογράφησαν την ταυτότητα του δικηγόρου απέσπασαν από την περιουσία του πλέον των 3 εκατ. ευρώ. Για την ίδια υπόθεση καταζητείται και τρίτο άτομο, που σύμφωνα με τα στοιχεία της Ασφάλειας, εμπλέκεται στην απάτη σε βάρος του Σπ. Μανούσου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ένας από τους συλληφθέντες την περασμένη Δευτέρα το πρωί, χρησιμοποιώντας πλαστό δελτίο ταυτότητας με τα στοιχεία του 103χρονου Ηλία Μανούση, προσπάθησε να εκδώσει τραπεζική επιταγή ύψους 1.035.000 ευρώ στο όνομά του σε τράπεζα της Ομόνοιας. Τα χρήματα προέρχονταν από ρευστοποίηση μετοχών του υπερήλικα την οποία είχαν πραγματοποιήσει τις προηγούμενες μέρες.

Με τον ίδιο τρόπο εκταμίευσαν 3.040.000 ευρώ στις αρχές Αυγούστου που προέρχονταν από την πώληση μετοχών του υπερήλικα. Τα ίδια άτομα εκμεταλλευόμενα την κατάσταση της υγείας του 103χρονου είχαν μεριμνήσει για την εισαγωγή σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Αθήνας τον Ιούλη και στη συνέχεια τον έβαλαν σε γηροκομείο των νότιων προαστίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ