Σάββατο 27 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ «ΔΙΑΝΑ»
Την κολοκυθιά παίζουν κυβέρνηση και Νομαρχία

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Αγγελου Τζέκη στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Το μπαλάκι στην κυβέρνηση ρίχνει η πλειοψηφία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης (ΝΑΘ) για τη διαιώνιση του επικίνδυνου για την υγεία των ανθρώπων προβλήματος με τα χημικά του εργοστασίου της «ΔΙΑΝΑ», χωρίς να αναλαμβάνει το δικό της μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση. Αυτό αποδείχτηκε στη συζήτηση που έγινε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης την περασμένη Πέμπτη, όταν επανέφερε το θέμα η ΝΑΣΥ, διά μέσου του εκπροσώπου της Γιάννη Ζιώγα και με πρόσθετη παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Αγγελου Τζέκη, απαιτώντας να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έπαρχος Λαγκαδά αποκάλυψε ότι υπάρχουν άλλοι 400 τόνοι της «ΔΙΑΝΑ» σε αποθήκη στη Σίνδο στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, ενώ υπενθυμίζεται - όπως επισημάνθηκε σε παλιότερο δημοσίευμα του «Ρ» - ότι έχει μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας των γύρω δήμων Ευκαρπίας, Σταυρούπολης και Πολίχνης, σύμφωνα με μετρήσεις που κάνουν οι ίδιοι οι δήμοι.

Η ΝΑΣΥ ζήτησε ενημέρωση για την εξέλιξη του προβλήματος της «ΔΙΑΝΑ», όπου παραμένουν εκατοντάδες τόνοι φυτοφαρμάκων και συνεχίζουν να είναι άμεση απειλή για τους κατοίκους, με δεδομένη την απάντηση του ΥΠΕΧΩΔΕ σε σχετική Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ, τον περασμένο Ιούνη, ότι δόθηκαν 300.000 ευρώ για την οριστική απομάκρυνση των επικίνδυνων ουσιών. Η διοίκηση της Νομαρχίας δηλώνει ότι δε γνωρίζει τίποτα γι' αυτά τα χρήματα και πως το θέμα μπορεί να λυθεί μόνο από την κεντρική εξουσία.

Στην παρέμβασή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε την αναγκαιότητα απομάκρυνσης και των τελευταίων ποσοτήτων των επικίνδυνων φυτοφαρμάκων και διαλυτών και, ταυτόχρονα, τον καθαρισμό του εδάφους. Επισήμανε τις εγκληματικές ευθύνες, τόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων, όσο και της σημερινής, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι άμοιροι ευθυνών και οι δήμοι της περιοχής και της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, καθώς έκαναν, μεν, κάποιες ενέργειες, αλλά δεν έκαναν το κυριότερο, να κινητοποιήσουν, δηλαδή, το λαϊκό παράγοντα, διεκδικώντας την οριστική λύση. Καυτηρίασε, τέλος, τον καυγά που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για το ποιος έχει τις περισσότερες ευθύνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ