Σάββατο 27 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ
Αντιδρούν για τη συρρίκνωση του αυτοδιοίκητου

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των δικαστικών λειτουργών για τη συρρίκνωση του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων που επέφερε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Η Ενωση Διοικητικών Δικαστών με χτεσινή ανακοίνωσή της εκφράζει την αντίθεσή της στον αποκλεισμό από τη Διεύθυνση των δικαστηρίων και εισαγγελιών, όσων δικαστικών λειτουργών είναι ή ήταν μέλη δικαστικών συμβουλίων διοικητικών ενώσεων. Οι διοικητικοί δικαστές είναι αντίθετοι και με τη ρύθμιση με την οποία εναλλάσσονται υποχρεωτικά οι δικαστές που υπηρετούν στο ίδιο τμήμα πέραν της 4ετίας, καθώς δεν προβλέπεται μεταβατική περίοδος και όπως ισχυρίζονται με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των δικαστηρίων.

Στο μεταξύ οι διοικητικοί δικαστές καλούν την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να δώσει ουσιαστικές λύσεις εκεί όπου πραγματικά εστιάζονται τα χρόνια προβλήματα της Δικαιοσύνης, όπως όγκος εκκρεμών υποθέσεων, αύξηση οργανικών θέσεων δικαστών και γραμματέων, κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, μηχανοργάνωση δικαστηρίων, αναβάθμιση περιθωριακών δικαστηρίων, εθελούσια έξοδος κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ