Σάββατο 27 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αντιπαλεύουμε την πολιτική υπονόμευσης της μητρότητας

Την παρελκυστική τακτική των Επιθεωρήσεων Εργασίας να παραπέμπουν τους εργαζόμενους - ως άλλος Πόντιος Πιλάτος - στα δικαστήρια για να βρουν το δίκιο τους, καταγγέλλει η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωση - παρέμβασή της στην παρανομία της εργοδοσίας των σούπερ μάρκετ «Αλιμέντα Τοπ» σε βάρος εργαζόμενης μητέρας.

«Μας είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση προσπαθεί με νόμους, αλλά και με τις Δημόσιες Υπηρεσίες να εξυπηρετήσει τους εργοδότες, γι' αυτό και βάζει εμπόδια και φραγμούς στις διεκδικήσεις των εργαζομένων, όπως στην περίπτωση της Φωτεινής Δαβιλά, εργαζόμενης στα σούπερ μάρκετ ΑΛΙΜΕΝΤΑ» σημειώνει η Γραμματεία και η καταγγελία συνεχίζει:

«Η μητρότητα δεν προστατεύεται με βερμπαλισμούς για τα δικαιώματα των γυναικών και νομοθεσία που τσακίζει την εργαζόμενη αφήνοντας ανενόχλητους τους εργοδότες. Το ΠΑΜΕ μαζί με το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας παλεύει και διεκδικεί πλήρη και σταθερή εργασία για γυναίκες και άντρες, μισθό που να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων, σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς και ουσιαστική προστασία της μητρότητας.

Αντιπαλεύουμε την κυβερνητική λογική "λίγες ώρες δουλιάς στη γυναίκα για να μπορεί να κάνει και τις δουλιές του σπιτιού". Αυτή η λογική εξυπηρετεί μόνο την εργοδοσία και τα κέρδη τους. Αντίθετα τσακίζει την εργαζόμενη, διαλύει την οικογένεια, χτυπά το εισόδημά της και την ήρεμη και φυσιολογική ανατροφή των παιδιών.

Απαιτούμε εδώ και τώρα δικαίωση της εργαζόμενης Φ. Δαβιλά, αλλά και περιφρούρηση των δικαιωμάτων όλων των εργαζόμενων γυναικών.

Ο οργανωμένος αγώνας κόντρα στη νομοθεσία που θεσμοθετεί την ελεύθερη διευθέτηση χρόνου εργασίας, κόντρα στα μέτρα "ισότητας" που ανεβάζουν το όριο συνταξιοδότησης των γυναικών, γενικά κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική, είναι ο μονόδρομος για όλη την εργατική τάξη.

Η λογική των στημένων διαλόγων και της επίλυσης των προβλημάτων μέσα από τα δικαστήρια είναι η λογική των συναινετικών συνδικάτων και δε μας ταιριάζει.

Μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, είναι ο μονόδρομος για την κατάκτηση των δικαιωμάτων μας», καταλήγει η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ