Σάββατο 27 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγώνας για τη ζωή που δικαιούμαστε

Ανακοίνωση της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ με αφορμή τις απολύσεις στο ξενοδοχείο «Σοφιτέλ»

Την αγωνιστική συμπαράσταση στους απολυμένους του ξενοδοχείου «Σοφιτέλ» εκφράζει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, καταδικάζοντας την πολιτική των απολύσεων και της ανεργίας. Στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία σημειώνει:

«Τούτες τις μέρες ήρθαμε αντιμέτωποι με τρεις ακόμη απολύσεις στις οποίες προκλητικά προχώρησε η διεύθυνση του ξενοδοχείου "Σοφιτέλ" σε βάρος τριών γυμναστών που εργάζονταν στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Ταυτόχρονα, παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του υπ. Απασχόλησης ότι η ανεργία στην Ελλάδα μειώθηκε ...και μείναμε άφωνοι. Σε ποια πραγματικότητα ζει ο κ. υπουργός και η κυβέρνηση της χώρας; Τα παιδιά τους είναι άνεργα; Φέτος πήγαν διακοπές; Το Σεπτέμβρη θα ζοριστούν άραγε να αγοράσουν τετράδια και σάκες για να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο;

Μεγάλη απόσταση λοιπόν χωρίζει τις οικογένειες που κυβερνούν τον τόπο από τις εργατικές λαϊκές οικογένειες... Και μέσα και σ' αυτό το καλοκαίρι, από τον Βορρά έως το Νότο και από τη Δύση έως την Ανατολή, δεκάδες συνάδελφοι ήρθαν αντιμέτωποι με το λουκέτο των επιχειρήσεων που εργάζονταν. Οι απολύσεις και η ανεργία είναι ένα καθημερινό φαινόμενο. Εκατοντάδες νέοι περιπλανώνται με τα πτυχία στο χέρι για να βρουν δουλιά.

Σαφώς, γι' αυτή την κατάσταση είναι ενήμεροι οι κύριοι και οι κυρίες της τωρινής και της προηγούμενης κυβέρνησης. Το μέγεθος της ανεργίας, που είναι πολύ μεγαλύτερο από τα μαγειρεμένα επίσημα νούμερά τους, είναι δικό τους έργο και προτεραιότητα. Στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, τον ανταγωνισμό και την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου. Αναγκαία ανάσα για την επιβίωση αυτού του συστήματος είναι η αφαίρεση των εργατικών δικαιωμάτων, που την πετυχαίνουν και με τον εκβιαστικό πέλεκυ της ανεργίας.

Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ καταδικάζει τις απολύσεις και την ανεργία και αγωνιστικά συμπαραστέκεται στους συναδέλφους από το ξενοδοχείο "Σοφιτέλ". Καλούμε την εργατική και άνεργη νεολαία να συσπειρωθεί στα σωματεία με το πλαίσιο θέσεων και αιτημάτων του ΠΑΜΕ. Το πλαίσιο της ταξικής σύγκρουσης και αντεπίθεσης. Την καλούμε να χλευάσει τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης και να καταδικάσει στη συνείδησή της τις προσπάθειες για δήθεν αντιμετώπιση της ανεργίας μέσω των προκλητικών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, τα οποία δίνουν τα λεφτά των εργαζομένων στους εργοδότες για θέσεις μερικής ή ολικής απασχόλησης διάρκειας 20 μηνών, που τις παρουσιάζουν μάλιστα ως θέσεις "σωτηρίας". Τέλος, καλούμε τα παιδιά των εργατικών οικογενειών να αφήσουμε άνεργους την κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και τα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ των μονοπωλίων και των πολυεθνικών.

Μαζί με την εργατική τάξη και τους συμμάχους της να παλέψουμε για τη ζωή που μας αξίζει, για τη ζωή που δικαιούμαστε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ