Σάββατο 27 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ
Το κάλεσμα να φτάσει παντού

Εργάτη τον εργάτη οι ταξικές δυνάμεις παλεύουν για την επιτυχία της κινητοποίησης στις 10 του Σεπτέμβρη

Με τα συνθήματα και τα πανό του ΠΑΜΕ θα διαδηλώσουν οι νέοι εργάτες, στις 10 του Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη
Με τα συνθήματα και τα πανό του ΠΑΜΕ θα διαδηλώσουν οι νέοι εργάτες, στις 10 του Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη
Την ώρα που κυβερνητικοί και άλλοι παράγοντες στήνουν συσκέψεις για να ξαναδιαπιστώσουν τα προβλήματα του λαού της Θεσσαλονίκης και συνολικά της εργατικής τάξης, όπως κάθε χρόνο ενόψει της ΔΕΘ, με στόχο να εκτονώσουν την αγανάκτηση των εργαζομένων και να τη διοχετεύσουν σε κανάλια ακίνδυνα για την κυριαρχία της πολιτικής τους, οι ταξικές δυνάμεις κλιμακώνουν τη δράση για την επιτυχία του συλλαλητηρίου αντίστασης που θα γίνει στις 10 του Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Κάθε μέρα το κάλεσμα για τον πανεργατικό, παλλαϊκό ξεσηκωμό φτάνει και σε νέους χώρους δουλιάς, μεταφέρεται χέρι με χέρι, στόμα με στόμα, στους εργάτες, στους αγρότες, στους ΕΒΕ, στους συνταξιούχους, στους νεολαίους. Τα στελέχη του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ΕΒΕ Θεσσαλονίκης, παλεύουν να αξιοποιήσουν κάθε ώρα της μέρας, ώστε μέσα από τις περιοδείες και τις εξορμήσεις που πραγματοποιούν να φτάσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

Δουλεύουν για να εκφραστεί δυναμικά και αποφασιστικά η αντίθεση του εργαζόμενου λαού στην εφαρμοζόμενη πολιτική και στις νέες αντιλαϊκές ανακοινώσεις, που αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ συνεχίζοντας την πολιτική εξυπηρέτησης του κεφαλαίου.

Στο αγωνιστικό ραντεβού των ταξικών δυνάμεων ετοιμάζονται να πάρουν μέρος οι ταξικές δυνάμεις και όσοι συσπειρώνονται στη γραμμή αντίστασης και ρήξης με την κυρίαρχη πολιτική, από όλους τους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης.

Καθημερινές περιοδείες και εξορμήσεις

Στη Θεσσαλονίκη, τα στελέχη του ΠΑΜΕ κάθε μέρα με την παρέμβασή τους αναδεικνύουν και νέες πτυχές της αντεργατικής επίθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη και καλούν τους εργαζόμενους να μπουν μπροστά, πρωταγωνιστές του αγώνα για την απόκρουση αυτής της επίθεσης. Χτες οι συνδικαλιστές συνέχισαν τις εξορμήσεις στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης, στις υπηρεσίες του δημοσίου, των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ, αλλά και στα εργοστάσια, ανάμεσα στα οποία και η ΕΛΛΕΝΙΤ. Πολύωρη περιοδεία έγινε στο εργοστάσιο της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ», όπου αυτή την περίοδο οι 30 μόνιμα απασχολούμενοι έχουν «νοικιαστεί» και εργάζονται για λογαριασμό της ΣΕΒΑΘ.

Οι εγκαταστάσεις της «Ομοσπονδίας», η οποία χρεοκόπησε εξαιτίας των πολιτικών που εφάρμοσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έχουν νοικιαστεί στη ΣΕΒΑΘ για 8 μήνες, με αφορμή την έναρξη της περιόδου συγκέντρωσης και επεξεργασίας της βιομηχανικής ντομάτας. Μαζί με τις εγκαταστάσεις νοικιάστηκαν με σύμβαση δανεισμού και οι 30 μόνιμοι εργαζόμενοι που απέμειναν να δουλεύουν στην «Ομοσπονδία».

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ κάλεσαν τους εργάτες να συσπειρωθούν στο ταξικό κίνημα και να παλέψουν για να γίνουν οι συνεταιρισμοί πραγματικό στήριγμα του αγρότη και ασφαλές «σπίτι» του εργάτη. Για άλλου είδους ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας με βάση τις δυνατότητες και τις ανάγκες της χώρας και του λαού, με εργαλείο τον παραγωγικό συνεταιρισμό που θα εξασφαλίζει εισόδημα για τους αγρότες και σταθερή δουλιά με δικαιώματα για τους εργάτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ