Σάββατο 27 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Νέες μαζικές απολύσεις

Πάνω από 12.000 εργαζόμενοι έχουν χάσει τη δουλιά τους τον τελευταίο χρόνο από επιχειρήσεις της περιοχής

Σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων προχωρούν βιομηχανίες της Λάρισας, αυξάνοντας κι άλλο το μεγάλο ποσοστό ανεργίας στο νομό. Συγκεκριμένα:

  • Η υαλουργία «ΒΑΛΑΒΑΝΗ» απολύει και τους 60 εργαζόμενους, αφού διακόπτει τη λειτουργία της.
  • Η ΕΛΛΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚ (είχε αναλάβει έργα της ΔΕΗ) σταμάτησε τη δραστηριότητά της στο νομό και πετάει στο δρόμο πάνω από 50 εργάτες, χωρίς, μάλιστα, να τους δώσει αποζημιώσεις, άδειες, επιδόματα κλπ.
  • Την ίδια μοίρα αναμένεται να έχουν και οι εργαζόμενοι στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ», η οποία, μετά τις καλοκαιρινές άδειες, υπολειτουργεί, λόγω έλλειψης πρώτων υλών.

Το νέο κύμα απολύσεων στη Λάρισα έρχεται ως συνέχεια πολλών άλλων που έγιναν το τελευταίο διάστημα κι είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο τελευταίο έτος πάνω από 12.000 εργαζόμενοι της περιοχής έμειναν χωρίς δουλιά. Αξίζει, δε, να επισημανθεί ότι οι νέες απολύσεις γίνονται την ώρα που ο υπουργός Απασχόλησης, Π. Παναγιωτόπουλος, δήλωνε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει «κατατροπώσει» την ανεργία!

Τις απολύσεις καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, επισημαίνοντας ότι συνεχίζεται, με μεγαλύτερη ένταση, η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και καλώντας τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω από τα σωματεία τους, για ενωμένη και μαζική αντίδραση στο επόμενο διάστημα και με στόχο να δυσκολευτεί έως και να ανατραπεί αυτή η πολιτική. «Πρώτο αγωνιστικό ραντεβού - σημειώνει το ΕΚΛ - είναι το μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 10 Σεπτέμβρη, στην Εκθεση Θεσσαλονίκης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ