Τετάρτη 31 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΕΞ ΦΟΡΜ»
Ενωμένες στον αγώνα για το μεροκάματο

Η εργοδοσία δεν κατάφερε να διασπάσει το ενιαίο μέτωπο των εργατριών, που σήμερα πραγματοποιούν τη Γενική τους Συνέλευση

Καμιά δε θα πιάσει δουλιά, μέχρι να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα
Καμιά δε θα πιάσει δουλιά, μέχρι να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα
Με το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων τους να βρίσκεται πλέον στην «όχθη» του αγώνα, οι εργάτριες της «Σεξ Φορμ» πραγματοποιούν σήμερα, στις 10 το πρωί, τη Γενική τους Συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η εργοδοσία. Χτες, στην πύλη του εργοστασίου υπέγραψαν το επισχετήριο εργασίας δεκάδες ακόμα εργαζόμενες από εκείνες που τη Δευτέρα η διεύθυνση και οι προϊστάμενοι εγκλώβισαν μέσα στην επιχείρηση.

Στις εργάτριες της «Σεξ Φορμ» η εργοδοσία χρωστάει το μισθό του Αυγούστου και το επίδομα της άδειας. Ποσό που στο σύνολό του η ίδια η εταιρία το εκτιμά σε 501.692,66 ευρώ, σύμφωνα με χτεσινή της ανακοίνωση. Πρόκειται για χρήματα που θα έπρεπε να είχε δώσει στις εργάτριες μέχρι τις 16 Αυγούστου, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις. Επικαλούμενη όμως «οικονομική δυσχέρεια», παρακράτησε το μισθό και το επίδομα, υποχρεώνοντας τις εργαζόμενες να κάνουν «διακοπές» με 300 μόλις ευρώ, όσο δηλαδή ήταν η εξόφληση του Ιούλη, που τους κατέβαλε δέκα μέρες μετά την έναρξη της άδειάς τους.

Οι εκβιασμοί προς τις εργαζόμενες δε σταμάτησαν ούτε και χτες. Μετά το προκλητικό «δίλημμα» «΄Η λεφτά, ή δουλιά», που έβαζαν τηλεφωνικά στις εργάτριες οι καλοθελητές της εργοδοσίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, χτες και προχτές νέοι εκβιασμοί ήρθαν να προστεθούν: Ο μηχανισμός της διεύθυνσης καλούσε μεμονωμένες εργάτριες να εγκαταλείψουν το μέτωπο του αγώνα και να επιστρέψουν στη δουλιά, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, οι υπάρχουσες παραγγελίες θα δίνονταν σε συνεργάτες της επιχείρησης σε ...βάρος των εργαζομένων.

Το επισχετήριο εργασίας συμπληρώθηκε χτες και από τις υπόλοιπες εργαζόμενες στην παραγωγή του εργοστασίου
Το επισχετήριο εργασίας συμπληρώθηκε χτες και από τις υπόλοιπες εργαζόμενες στην παραγωγή του εργοστασίου
Η απάντηση των εργαζόμενων ήταν άμεση. Με πρωτεργάτη την ταξική Ομοσπονδία του κλάδου και το σωματείο τους όχι μόνο δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς και στην κινδυνολογία, αλλά ακόμα και εκείνες που τη Δευτέρα δεν είχαν μπει στην επίσχεση εργασίας, υπέγραψαν χτες στο επισχετήριο και αναμένεται σήμερα να πάρουν μαζικά μέρος στη ΓΣ των εργαζομένων. Στόχος των εργαζομένων είναι όχι μόνο να κερδίσουν αγωνιστικά τα δεδουλευμένα τους, αλλά να διασφαλίσουν και το σύνολο των θέσεων εργασίας (περίπου 300 στην παραγωγή της Αθήνας και άλλες 200 σε υπηρεσίες και εργοστάσια του Ομίλου), καθώς πληθαίνει η ανησυχία για τους αντεργατικούς σχεδιασμούς της επιχείρησης, προκειμένου να αυξήσει την κερδοφορία της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ