Τετάρτη 31 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Θα μας βρείτε μπροστά σας!

Υπόμνημα στον πρωθυπουργό απέστειλαν οκτώ Ομοσπονδίες που εκπροσωπούν 1.200.000 συνταξιούχους

Στους δρόμους συνεχίζουν οι συνταξιούχοι τον αγώνα τους ενάντια στην πολιτική που τους εξαθλιώνει
Στους δρόμους συνεχίζουν οι συνταξιούχοι τον αγώνα τους ενάντια στην πολιτική που τους εξαθλιώνει
Αποφασισμένες να αγωνιστούν ενάντια στα μέτρα και τις «μεταρρυθμίσεις» που ανατρέπουν δικαιώματα και κατακτήσεις και οδηγούν τους συνταξιούχους στην πείνα και το κοινωνικό περιθώριο, δηλώνουν οι οχτώ Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ, με υπόμνημά τους προς τον πρωθυπουργό.

Οπως καταγγέλλουν οι Ομοσπονδίες, οι οποίες εκπροσωπούν πάνω από 1.200.000 συνταξιούχους, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την περίοδο της σκληρής λιτότητας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ενώ πάνω από 800.000 συνταξιούχοι «ζουν» ...με συντάξεις από 300 μέχρι 500 ευρώ το μήνα. «Για την πολιτική σας αυτή - συνεχίζει το υπόμνημα - στους 18 μήνες που κυβερνάτε ισχυριστήκατε ότι βρήκατε άδεια ταμεία, που, όπως καλά γνωρίζετε, δεν τα άδειασαν οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι, αφού μια ζωή παίρνουμε αυξήσεις ψίχουλα. Τα Ταμεία τα άδειασαν οι εκλεκτοί "νταβατζήδες" και η πλουτοκρατία».

Τώρα, τονίζουν οι Ομοσπονδίες, η κυβέρνηση αποφασίζει «τη συνέχιση της λιτότητας, περικόπτετε τις κοινωνικές δαπάνες και προγραμματίζετε να πάρετε ακόμα πιο σκληρά μέτρα, όπως στο Ασφαλιστικό. Επισπεύδετε τις διαδικασίες για την εφαρμογή των αποφάσεων της Λισαβόνας που θα σαρώσουν ό,τι μέχρι σήμερα απέμεινε από την εφαρμογή των νόμων της ΝΔ της περιόδου 1990-1993 και τους μετέπειτα του ΠΑΣΟΚ».

Υστερα από όλα αυτά, σημειώνουν οι Ομοσπονδίες, «δηλώσατε ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε πιέσεις "οργανωμένων συντεχνιών και κλειστών προνομιούχων ομάδων", φυσικά δεν εννοείτε τους βιομήχανους, αφού αυτοί είναι πλήρως ικανοποιημένοι από την πολιτική σας, αλλά τους εργαζόμενους και συνταξιούχους που με τις "μεταρρυθμίσεις" σας μας γυρίζετε πίσω στον εργασιακό μεσαίωνα, στη δουλοπαροικία και την εξαθλίωση».

Οι Συνταξιουχικές Ομοσπονδίες διεκδικούν:

  • Αυξήσεις πραγματικές πάνω από 10% που να καλύπτουν την καλπάζουσα ακρίβεια.
  • Κατώτερη σύνταξη για όλα τα Ταμεία τα 20 Ημερομίσθια του Ανειδίκευτου Εργάτη, όχι μικρότερη από 960 ευρώ και 80% του τελευταίου εν ενεργεία μισθού για τις ΔΕΚΟ - Ειδικά Ταμεία - Δημόσιο - ΟΤΑ.
  • Πάγωμα τιμών σε προϊόντα, υπηρεσίες και φάρμακα.
  • Πάταξη της κερδοσκοπίας, προστασία του εισοδήματος, κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης.
  • Αύξηση του αφορολόγητου ποσού στα 15.000 ευρώ.
  • Να επιστραφούν όλα τα παρανόμως ως παρακρατηθέντα και σε μια δόση του ΛΑΦΚΑ.
  • Να δοθούν χωρίς προσφυγή στα δικαστήρια τα οικογενειακά επιδόματα, στο ΙΚΑ και στα άλλα Ταμεία.
  • Μειωμένη συμμετοχή στην αγορά των φαρμάκων από 25% σε 10%.
  • Οχι στην ανατροπή του Ασφαλιστικού - κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της περιόδου 1990-1993 και των μετέπειτα του ΠΑΣΟΚ.
  • Βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο δημόσιο και στα ταμεία μας.
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο και επίδομα θέρμανσης 500 ευρώ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ