Τετάρτη 31 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Η αντεργατική πολιτική θα πάρει απάντηση

Με θέματα την ανεργία, τις διώξεις των τριών συνδικαλιστών, αλλά και το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ, συνεδρίασε χτες η διοίκηση του ΕΚΛ

Με θέμα το νέο κύμα απολύσεων που εξαπολύουν οι εργοδότες της Λάρισας, αλλά και την εισαγγελική κλήση σε απολογία των τριών στελεχών του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, επειδή περιφρούρησαν την πανελλαδική απεργία στις 26 του περασμένου Ιούλη, συνεδρίασε χτες η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ). Αντικείμενο της συνεδρίασης αποτέλεσε και η οργάνωση της συμμετοχής των εργαζομένων της περιοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 10 Σεπτέμβρη, στη Θεσσαλονίκη.

Οπως υπογραμμίστηκε στη συνεδρίαση, το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης μπορεί και πρέπει ν' αποτελέσει μεγάλο σταθμό και αφετηρία ανάπτυξης νέων ταξικών αγώνων. Για τη μαζική και δυναμική συμμετοχή και των εργαζομένων της Λάρισας στο συλλαλητήριο, αποφασίστηκε να ενταθούν οι προετοιμασίες με περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, συσκέψεις και άλλες πολύμορφες δραστηριότητες.

Στο επίκεντρο της συζήτησης στη συνεδρίαση της διοίκησης του ΕΚΛ τέθηκε το νέο μπαράζ απολύσεων που έχουν εξαπολύσει οι εργοδότες στο νομό, πετώντας χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο της ανεργίας. Οπως τονίστηκε, οι εργοδότες προχωρούν σε εκατοντάδες απολύσεις, καταστρατηγούν τα εργασιακά δικαιώματα και τρομοκρατούν τους εργαζόμενους, εκμεταλλευόμενοι την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Κι επισημάνθηκε το χρέος των ταξικών δυνάμεων να εντείνουν τη δράση τους για τη συσπείρωση των εργαζομένων στα σωματεία τους και την ενωμένη, συντονισμένη και μαζική αντίδρασή τους ενάντια σ' αυτή την πολιτική.

Κι ενώ το νέο μπαράζ απολύσεων βρίσκεται εν εξελίξει, σήμερα καλούνται σε απολογία, ύστερα από εντολή της εισαγγελέα Λάρισας Παρασκευής Σακούλα και μετά από σχετική έκθεση της Αστυνομίας, οι Τάκης Τσιόγκας, πρόεδρος του ΕΚΛ και βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, Θ. Βάιος γενικός γραμματέας και Κ. Ριζούλης, αντιπρόεδρος, επειδή, ως όφειλαν, περιφρούρησαν την πανεργατική απεργία στις 26 Ιούλη.

Χτες οι κληθέντες σε απολογία επισκέφτηκαν, διαμαρτυρόμενοι, την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, όπου και τους επιδόθηκε και το χαρτί της κλήσης σε απολογία, σύμφωνα με το οποίο καλούνται να περάσουν από το Αστυνομικό Τμήμα και να αποταθούν στον ανθυπαστυνόμο Αντώνη Μπαϊράμη, ο οποίος ανέλαβε τη διεκπεραίωση της υπόθεσής τους που - όπως αναφέρεται - αφορά στη λήψη κατάθεσής τους κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έκθεση της Αστυνομίας για τα συμβάντα, το πρωί της 26ης Ιούλη, αναφέρεται ότι τα αυτοκίνητα των τριών κληθέντων σε απολογία βρίσκονταν στο οδόστρωμα έξω από τη Βιομηχανική Περιοχή Λάρισας, ενώ στο οδόστρωμα βρίσκονταν επίσης και τ' αυτοκίνητα άλλων 15 εργαζομένων οι οποίοι - όπως αναφέρεται στην έκθεση - ήθελαν να πάνε για δουλιά. Κι ενώ στην έκθεση δε σημειώνεται πουθενά ότι έγιναν επεισόδια - αντίθετα επισημαίνεται ότι στις 8.30 π.μ. αναχώρησαν τ' αυτοκίνητα χωρίς να γίνει τίποτα - η εισαγγελέας έσπευσε να παραγγείλει τη λήψη κατάθεσης των τριών στελεχών του Εργατικού Κέντρου. Είναι, λοιπόν, προφανές ότι το σκηνικό των διώξεων είχε στηθεί εκ των προτέρων με προφανή στόχο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνέντευξη Τύπου από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (2015-08-21 00:00:00.0)
Διεκδικεί μέτρα προστασίας των ανέργων από το δήμο (2014-09-20 00:00:00.0)
Φουντώνει η σπίθα (2006-10-19 00:00:00.0)
Συναντήσεις για τις διώξεις (2005-09-23 00:00:00.0)
Φάμπρικα τρομοκρατικών διώξεων (2005-09-03 00:00:00.0)
Μαχητικά, ταξικά στην απεργία (1998-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ