Τετάρτη 31 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Μονόδρομος η αντίσταση

Να πληρωθούν άμεσα οι 300 εργαζόμενες στη «Σεξ Φορμ» και να διασφαλιστεί το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλιά ζητά με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ. Εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργατριών της «Σεξ Φορμ» η Γραμματεία Γυναικών σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Δε μας ξενίζουν οι τακτικές των επιχειρήσεων που αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους, ούτε η τακτική τους να μεταφέρουν τα εργοστάσια σε άλλες χώρες όπου θα μπορούν να εκμεταλλεύονται διπλά και τριπλά άλλους εργαζόμενους, θα έχουν άλλες γυναίκες και παιδιά σε ομηρία και θα πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους.

Είναι γνωστό το εκβιαστικό σύστημα που εφαρμόζει η πλουτοκρατία με συνένοχο και υποστηρικτή τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που χρόνια τώρα της κάνουν πλάτες. Δουλεύετε απλήρωτοι για να μην κλείσουμε είναι η λογική τους.

Ομως με την υποταγή χάνουν συνολικά οι εργαζόμενοι όλο και περισσότερα και φτάνει ο καθένας σε αδιέξοδο. Μονόδρομος για όλους είναι η αντίσταση και ο οργανωμένος αγώνας.

Η εργατική τάξη πρέπει να μάθει ότι δεν έχει να κερδίσει τίποτα υποχωρώντας στην τρομοκρατία και στα ψευτοδιλήμματα που βάζουν οι εργοδότες. Το ζητούμενο δεν είναι τι διατίθεται να μας παραχωρεί το κεφάλαιο, αλλά ποιες είναι οι ανάγκες των εργαζομένων και ποια είναι τα δικαιώματά μας.

Χαιρετίζουμε τις εργάτριες της "Σεξ Φορμ", οι οποίες αγωνιστικά διεκδικούν τα δικαιώματά τους και δηλώνουμε την έμπρακτη υποστήριξή μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ