Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
31ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός για τη νεολαία

Διήμερα και τριήμερα Φεστιβάλ διοργανώνονται τις αμέσως επόμενες μέρες σε πολλές μεγάλες πόλεις, με πλούσιο πολιτικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Συγκεκριμένα:

Από αύριο Παρασκευή έως Κυριακή 4 Σεπτέμβρη

Πειραιάς, 8.30 μ.μ., Πάρκο Δηλαβέρη, τριήμερο εκδηλώσεων με τις δύο πρώτες μέρες αφιερωμένες στους μαθητές και την τρίτη στους εργαζόμενους, με ομιλίες, αφιερώματα, προβολές συναυλίες.

Αύριο Παρασκευή και Σάββατο 3 Σεπτέμβρη
  • Αγρίνιο, Δημοτικό Πάρκο. Την Παρασκευή για τις εργασιακές σχέσεις, χορευτικό Ποντίων, συναυλίες. Το Σάββατο θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ κι ακόμα μουσικό αφιέρωμα στον Ν. Ξυλούρη, συναυλία από τούρκικο συγκρότημα και ρεμπέτικο πρόγραμμα.
  • Πρέβεζα, Κηποθέατρο, την Παρασκευή θα μιλήσει η Νατάσα Μιχαήλ, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, επίσης ντοκιμαντέρ για την Εθνική Αντίσταση, συναυλίες και δημοτικά με τον Πετρολούκα Χαλκιά. Το Σάββατο συζήτηση για τις εργασιακές σχέσεις, αφιερώματα στην ιστορία του εργατικού κινήματος, στον Μάνο Λοΐζο, συναυλίες.
  • Σέρρες, 8 μ.μ., Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων. Την Παρασκευή συναυλίες ροκ, χιπ χοπ και τουρνουά σκάκι. Το Σάββατο θα μιλήσει ο Δημήτρης Τσιντικίδης, γραμματέας Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ κι ακόμα μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο και τον Νίκο Καββαδία με τον Ιντζέ Κωστή και λαϊκό γλέντι.
  • Μυτιλήνη, στο Κάστρο, με πολιτικές ομιλίες, συναυλίες, διάφορα περίπτερα και ιδιαίτερα τη δεύτερη μέρα: θεατρική παράσταση και συναυλία με την Μαρία Δημητριάδη.
Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Σεπτέμβρη
  • Κέρκυρα, Πάνω πλατεία. Το Σάββατο συζήτηση για την παιδεία, κριτική παρουσίαση του περιεχομένου των εκπαιδευτικών βιβλίων, βιντεοπροβολή, παραδοσιακοί χοροί από το Σύλλογο «Λαοδάμας», συναυλία. Την Κυριακή θα μιλήσει ο Βασίλης Τασούλας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ κι ακόμα θέατρο, ντοκιμαντέρ, μουσικό αφιέρωμα στον Ν. Καββαδία, ρεμπέτικο γλέντι.
  • Τρίκαλα, «Πάρκο Ματσόπουλου». Το Σάββατο θα μιλήσει ο Θανάσης Αργυρίου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ κι ακόμα αφιέρωμα «Ο αντικομμουνισμός στο σινεμά» και πολλές συναυλίες. Την Κυριακή θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ κι ακόμα αφιέρωμα στον Χαρίλαο Φλωράκη, παραδοσιακή μουσική και χοροί από τους «Απτάλιδες», λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι από την ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου.
Κυριακή 4 και Δευτέρα 5 Σεπτέμβρη

Βόλος, πλατεία Ρήγα Φεραίου, με παράλληλο πρόγραμμα σε δυο σκηνές. Την Κυριακή θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κι ακόμα προβολές ταινιών, αφιερώματα στον Χ. Φλωράκη, στον Ν. Ξυλούρη με χορευτικό από το Σύλλογο Κρητών το «ΑΡΚΑΔΙ», στον Μ. Θεοδωράκη από τους Ν. Παρθένη και Ζ. Κουκουσέλη και συναυλίες. Τη Δευτέρα θα μιλήσει ο Γιώργος Κορίτσας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ κι ακόμα συζήτηση για τις εξελίξεις στα εργασιακά, τουρνουά, εκθέσεις, ερασιτεχνικά συγκροτήματα και συναυλία των Λάκη Παπαδόπουλου - Γιάννη Γιοκαρίνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ