Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΥΗΜΕΡΕΙΤΕ!

ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΜΕ 16% ΕΠΙΤΟΚΙΟ: «Πόσο ακόμα θα πληρώνουμε το φαγητό που τρώμε με επιτόκιο; Οι περισσότεροι εργαζόμενοι αγοράζουν τα απαραίτητα με πιστωτικές κάρτες» (δήλωση εργάτριας της «Sex Form» - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ 80% ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ: «Η δημοσίευση των εξαμηνιαίων λογιστικών καταστάσεων δείχνει ότι οι τράπεζες σφύζουν από υγεία! Η μία μετά την άλλη εμφανίζονται να έχουν αυξήσει τα κέρδη τους και ορισμένες μάλιστα εντυπωσιακά. Ακόμα και η ΑΤΕ έσπασε ρεκόρ αυξάνοντας τα κέρδη της πάνω από 80%. Υπάρχουν άραγε μυστικά πίσω από αυτά τα θαύματα; Ενδεχομένως. Ομως το μεγαλύτερο "μυστικό" είναι κοινό και παραπέμπει στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για δανεισμό με διόλου ευκαταφρόνητο κόστος για τους δανειολήπτες. Και πού να τελειώσει το δεύτερο εξάμηνο με την έκρηξη των στεγαστικών δανείων λόγω της επικείμενης επιβολής ΦΠΑ στα ακίνητα. Αν έχει οποιοδήποτε πρόβλημα στον κλάδο να μην ανησυχεί: θα του το λύσουν και πάλι οι δανειολήπτες!» (η Ειρήνη Χρυσολωρά στα ΝΕΑ)

ΛΥΣΗ: ΖΩΝΤΟΧΗΡΕΣ ΣΤΟ ΧΑΚΙ! «Το "ασθενές" φύλο γίνεται ισχυρότερο. Συγκεκριμένα, προωθείται ρύθμιση με την οποία οι διαζευγμένες θα εισπράττουν τη διατροφή απευθείας από το μισθό των πρώην συζύγων, ακόμη κι αν αυτοί εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης καταργείται η ποσόστωση του 15% για τις προσλήψεις από το Στράτευμα και τη Δημοτική Αστυνομία» (το πρώτο θέμα στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΚΑΙ... ΜΑΣΑΖ ΑΡΙΘΜΩΝ! «Περίεργα πράγματα συνέβαιναν στα γραφεία ανεργίας του ΟΑΕΔ τις ήσυχες ημέρες του Αυγούστου όπως μου τηλεφώνησε αναγνώστης μου. Επικαλούμενες σχετική εντολή της διοίκησης, οι υπηρεσίες αρνούνταν να σφραγίσουν τις κάρτες όσων προσέρχονταν για ανανέωση έστω και λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη λήξη της προθεσμίας. Δεν είναι αυτή η συνήθης πρακτική. Οι καθυστερήσαντες μπορούν βεβαίως να κάνουν επανεγγραφή. Αλλά το γράψε - σβήσε στα μητρώα με βάζει σε υποψίες. Μήπως γίνεται μασάζ αριθμών και εμφανισθεί σε κανένα τρίμηνο ο γνωστός "Πανάρας" Παναγιωτόπουλος κομπάζοντας για πτωτική τάση της ανεργίας;» (το παραπολιτικό στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ